Politie Twente

Persberichten Politie Twente 2 en 3 januari 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Beroving op parkeerplaats, de politie zoekt getuigen

Haaksbergen

Vrijdag 1 januari tussen 18.00 en 19.00 uur is een 21-jarige man uit Haaksbergen beroofd op een parkeerplaats aan de Scholtenhagenweg in Haaksbergen. De politie is op zoek naar getuigen.

De 21-jarige man uit Haaksbergen werd op straat tot stilstand gebracht door een blauwe Smart. Hij werd door een man aangesproken dat hij mee moest rijden, waarop er nog een tweede rode auto achter hem kwam staan en hem insloot. Ze zijn naar een parkeerplaats aan de Scholtenhagenweg in Haaksbergen gereden, alwaar de Haaksbergenaar door twee mannen onder bedreiging van een vuurwapen of een daarop gelijkend voorwerp, onder andere zijn geld en jas heeft moeten afstaan. Vervolgens zijn de daders er vandoor gegaan. De man gaf het volgende signalement op van twee personen:

Persoon 1:
. Licht getinte huidsleur, mogelijk Indisch . Leeftijd ongeveer 24 jaar
. Smal postuur
. Ongeveer 1,80 m. lang
. Zwarte snor
. Hij droeg een witte muts met aan beide zijden een flap die de oren bedekt . De man droeg een donkerblauwe spijkerbroek en een donkerblauw vest . Mogelijk een gouden of zilveren tand . Sprak met een buitenlands accent.

Persoon 2:
. Blanke huidskleur
. Leeftijd ongeveer 24 jaar
. Smal postuur
. Ongeveer 1,85 m. lang
. Stekelig haar

De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen de Politie Twente, afdeling Haaksbergen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010000249)

Met ruim 2,16 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Zaterdagmorgen 2 januari omstreeks 00.30 uur is een 31-jarige Hengeloër zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met ruim 2,16 promille achter het stuur was gaan zitten.

De Hengeloër reed op de Breemarsweg in Hengelo. Bij controle bleek dat hij onder invloed was van alcohol. De ademanalyse op het politiebureau wees ruim 2,16 promille uit. De man kon zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010000256)

Man aangehouden voor vermoedelijk rijden onder invloed van drugs

Hengelo

Zaterdag 2 januari omstreeks 01.30 uur zagen surveillerende agenten op de Bornsestraat in Hengelo een auto met hoge snelheid over een kruising rijden door het rode licht. Daarop hielden de agenten het voertuig staande. De bestuurder, een 28-jarige Hengeloër, had geen rijbewijs bij zich. Omdat de agenten vermoedden dat de man onder invloed was van drugs en wegens zijn rijstijl, hielden ze de man aan en namen hem mee naar het politiebureau voor een bloedonderzoek. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens kreeg hij twee bekeuringen voor het rijden door rood licht en voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. (2010000259)

Met 1,4 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Markelo

Zondagmorgen 3 januari omstreeks 04.00 uur is een 19-jarige automobilist uit Westerhaar-Vriezenveensewijk aangehouden op de Leusmanweg in Markelo. Hij was betrokken geweest bij een ongeval op de Leusmanweg. Omdat de politie vermoedde dat hij alcohol had genuttigd, werd hij voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,4 promille uit. De jongeman, die beginnend bestuurder is, raakte daarom zijn rijbewijs kwijt. Bij beginnende bestuurders is een promillage vanaf 0,2 strafbaar. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010000532)

Fietsendieven aangehouden

Enschede

Zaterdagavond 2 januari zijn omstreeks 23.30 uur een 40-jarige man uit Almelo en een 38-jarige vrouw uit Enschede aangehouden op de Hengelosestraat in Enschede omdat zij even daarvoor een fiets hadden gestolen.

De politie kreeg melding dat twee mensen een fiets zouden hebben gestolen bij een woning aan de Johan van Reesstraat. De eigenaar van de fiets, een 37-jarige Enschedeër, is vervolgens op de fiets van zijn vrouw de sporen in de sneeuw gaan volgen. Op de Hengelosestraat zag hij twee personen met zijn fiets lopen. Op de Hengelosestraat kon de politie vervolgens de beide verdachten aanhouden. De twee zijn in verzekering gesteld. (2010000485)

Veelpleger aangehouden

Enschede

Zaterdag 2 januari is omstreeks 16.00 uur een 31-jarige Enschedeër aangehouden omdat hij goederen had gestolen uit een winkel aan de Heurne in Enschede.

De politie kreeg melding dat in een winkel aan de Heurne zich een man ophield die zich verdacht gedroeg. Toen de politie ter plaatse kwam, had de man zich inmiddels begeven naar een andere winkel in dezelfde straat. De politieagenten zagen dat de man in deze winkel goederen in zijn jaszak stopte en vervolgens de winkel trachtte te verlaten zonder te betalen. Daarop hielden de agenten de man aan. De man, bij de politie bekend als veelpleger, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010000406)

Huisverbod uitgereikt

Hengelo

Een 20-jarige man uit Hengelo heeft zaterdag 2 januari een huisverbod opgelegd gekregen voor mishandeling van zijn 18-jarige vriendin. (2010000380)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Man gewond geraakt bij aanrijding op de A1

Rijssen

Zaterdag 2 januari is een 49-jarige man uit Enschede gewond geraakt bij een aanrijding op de A1.

De 49-jarige Enschedeër reed omstreeks 21.00 uur op de A1 richting Rijssen. Achter zijn auto vervoerde hij een paardentrailer. Omdat de man het rode schijnsel van zijn achterlicht niet meer op de paardentrailer zag, dacht hij dat de verlichting stuk was. Om dit te controleren, zette hij de auto stil op de rechter rijstrook, terwijl hij dacht dat dit de vluchtstrook was. Door de dikke sneeuwlaag op de weg was niet te zien op welke rijstrook hij stond. Op het moment dat de man uitstapte, reed een 27-jarige man uit Rijssen op de middelste rijstrook en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Hij raakte de Enschedeër met de rechtervoorzijde van zijn voertuig. Hierbij raakte de Enschedeër gewond.

Een 38-jarige vrouw uit Amsterdam reed achter de Rijssenaar. Toen die Rijssenaar stopte, kon zij niet meer op tijd stoppen. Ze week uit naar rechts, en raakte hierbij de achterzijde van de paardentrailer.

De Enschedeër is op eigen gelegenheid naar de eerste hulp gegaan om zijn verwondingen te laten behandelen. (2010000476)

Vechtpartij voor verkeerslichten Oldenzaalsestraat in Hengelo, de politie zoekt getuigen

Hengelo

Zaterdag 2 januari omstreeks 16.20 uur vond een vechtpartij plaats op de Oldenzaalsestraat in Hengelo, vlak voor de verkeerslichten bij de afslag Hengelo-Noord (A1). De politie zoekt getuigen die iets hebben gezien van dit voorval.

Beide betrokkenen reden op de A1, komende uit de richting van Almelo en gaande in de richting van afslag Hengelo-Noord. De problemen ontstonden net voorbij de tunnel bij de afslag Hengelo/Borne. Uiteindelijk ontaarde dit in een vechtpartij. Bij deze vechtpartij is een 33-jarige man uit Oldenzaal gewond geraakt. De verdachte, een 50-jarige man uit Borne, is door de politie aangehouden in zijn woning. Na verhoor is hij heengezonden.

Omdat de verklaringen van de 33-jarige man en de 50-jarige man recht tegenover elkaar staan, zoekt de politie getuigen die iets hebben gezien van het voorval. Gezien het tijdstip, moeten er veel auto's voorbij zijn gereden die mogelijk meer kunnen vertellen over wat er gebeurd is. Getuigen kunnen zich melden door te bellen naar het algemene telefoonnummer van de Politie Twente, afdeling Hengelo, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010000409)

Schennispleger actief, de politie zoekt getuigen

Oldenzaal

Zaterdag 2 januari is een schennispleger actief geweest rond de vijver tussen de Wieldraaierlaan en de Boerrigterweg in Oldenzaal. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie melding dat twee meisjes van 11 en 12 jaar bij de vijver een schennispleger hadden gezien, die met de broek op de enkels zijn geslachtsdeel liet zien. Dit is ongeveer tussen 15.10 en 15.30 uur gebeurd. De meisjes gaven het volgende signalement van de man: . Blanke man
. Normaal postuur
. Ongeveer 40 jaar oud
. Ongeveer 1,75 meter
. Hij droeg een zwarte muts, donkerbruin vest, donkerkleurig wijdzittende trainingsbroek, schoenen met veters . Hij had een zilvergrijze of zwarte herenfiets bij zich zonder fietstassen.

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien bij de vijver tussen 15.00 en 15.30 uur, of die meer weten over de mogelijke dader. De dader heeft tussen genoemde tijdstippen zijn fiets ergens in de wijk gestald. Mensen die dit hebben gezien kunnen zich ook melden. Men kan bellen naar het algemene nummer van de Politie Twente, afdeling Oldenzaal, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010000432)

Verdachte aangehouden voor mishandeling bij Mc Donalds 30 december

Almelo

De politie heeft op 1 januari een 28-jarige man uit Almelo aangehouden die wordt verdacht van de ernstige mishandeling bij de Mc Donalds op woensdagavond 30 december. Daar hebben een 21-jarige vrouw en haar 17-jarige broer uit Weerselo klappen gehad met een honkbalknuppel. De Almeloër is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hij zal maandag 4 januari worden voorgeleid bij Justitie. (2009067582)



Politie Twente