Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 3 januari

Alkmaar, 03-01-2010 o 13.00 uur

Woningbrand

Oudkarspel, vrijdag 1 januari

Op vrijdagmiddag omstreeks 14.40 uur ontdekten buurtbewoners brand in een woning aan de Van Teijlingenstraat in Oudkarspel. Zij gingen direct de woning binnen en konden brandende huisraad uit de woonkamer halen en buiten blussen. Hierdoor werd een grote woningbrand voorkomen. Beide buurtbewoners liepen bij hun bluswerk ademhalingsproblemen op door ingeademde rook. Zij werden ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De bewoners bleken niet thuis te zijn. Toen zij gewaarschuwd waren, ging de hoofdbewoner iets te snel naar binnen waardoor hij ook rok binnen kreeg. Ook hij kon ter plaatse worden behandeld. De oorzaak van de brand is (nog) niet bekend.

Auto in brand

Castricum, vrijdag 1 januari

Op vrijdagavond omstreeks 19.30 uur bleek een personenauto in brand te staan op de Zeeweg in Castricum. De brandweer moest een portierraam inslaan om de binnenbrand in de auto te kunnen blussen. Navraag wees uit dat de eigenaar de auto wegens pech op de Zeeweg had achtergelaten. Een portierraam was op een kiertje blijven staan. In de auto werden resten aangetroffen van een vuurpijl. Vermoedelijk heeft iemand een vuurpijl door de kier naar binnen geschoten.

Alkmaar, zaterdag 2 januari

Op zaterdagmorgen omstreeks 02.05 uur stond een personenauto in brand op de Livingstonestraat in Alkmaar. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De politie sluit brandstichting niet uit.

Flitspaal in brand

Noord-Scharwoude, zondag 3 januari

Op zondagmorgen omstreeks 04.00 uur werd een poging tot vernieling van een flitspaal geconstateerd op de Schagerweg in Noord-Scharwoude. Onbekenden hadden een brandende autoband om de flitskast gehangen. De band was echte4r naar beneden gevallen en was door de sneeuw geblust.

Brrr koud ...

Heerhugowaard, zondag 3 januari

Op zondagmorgen omstreeks 03.15 uur werd een 65-jarige Duitser aangehouden op het Stationsplein in Heerhugowaard. De man stond op het station te wachten op de trein naar Hamburg. Omdat hij hete erg koud had, had hij vuilnis verzameld en dit in brand gestoken. Hierdoor was schade ontstaan aan straatmeubilair. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het warme politiebureau.

Hoorn, zaterdag 2 januari

Op zaterdagmorgen ging het alarm af van een school aan de Johannes Poststraat in Hoorn. Een dag eerder was ook het alarm afgegaan. Toen werd geconstateerd dat een toegangsdeur was geforceerd. In de school werd echter toen niemand aangetroffen. Ook bij deze inbraakmelding werd een onderzoek ingesteld. In een washok trof men een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Onderzoek zal uit moeten wijzen of de man een warme plek zocht of dat hij van plan was goederen uit de school weg te nemen.

Auto-inbreker aangehouden

Alkmaar, vrijdag 1 januari

Op vrijdagmorgen omstreeks 11.40 uur werd een inbraak in een auto gemeld op de Kennemerstraatweg in Alkmaar. Een getuige had gezien dat een man in een auto in probeerde te breken. De politie zocht de omgeving af en trof op de Tesselschadestraat een man aan die aan het signalement voldeed. De 43-jarige man uit Lunteren werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Voor zover kon worden nagegaan was er nog niets uit de auto gestolen.

Alcohol: onvoorstelbaar

Regio, zondag 3 januari

Dat er mensen zijn die met drank op achter het stuur kruipen is bekend. Het is ook niet voor niets dat de politie regelmatig grote controles houdt en zelfs tijdens reguliere politiesurveillances dagelijks bestuurders laat blazen. Het is werkelijk onvoorstelbaar dat er bestuurders zijn die met de heftige sneeuwval en de gladde wegen van de laatste dagen evengoed met drank de weg op gaan. Terwijl iedereen volop de aandacht bij het autorijden nodig heeft, zijn er toch een aantal automobilisten en bromfietsers aangehouden die zoveel hadden gedronken, dat zelfs hun rijbewijs werd ingevorderd. Een opsomming:

Alkmaar, zaterdag 2 januari

Op zaterdagmorgen omstreeks 02.00 uur reed een 21-jarige man uit Alkmaar op een snorfiets over de Achterdam in zijn woonplaats. Hij blies 505 ug/l. Aangezien het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve bijna zes maal het wettelijk toegestane maximum. Hij kreeg proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Bergen, zaterdag 2 januari

Op zaterdagmorgen omstreeks 03.30 uur controleerde de politie een 23-jarige man uit Warmenhuizen op de Herenweg in Bergen. De automobilist blies 475 ug/l. Omdat het ook hier ging om een beginnend bestuurder, blies hij ruim vijf maal het voor hem geldende maximum. Dit kostte hem zijn rijbewijs.

Hoorn, zondag 3 januari

Op zondagmorgen omstreeks 03.30 uur werd een beginnend bestuurder gecontroleerd op de Zwaagmergouw in Hoorn. De 23-jarige man uit Hoorn blies 580 ug/l. Dat is ruim zes maal het voor het toegestane wettelijke maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Hoorn, zondag 3 januari

Op zondagmorgen omstreeks 03.30 uur werd een beginnend bestuurder gecontroleerd op de Provincialeweg in Hoorn. De 25-jarige man uit Hoorn blies 775 ug/l. Dat is bijna negen maal het voor het toegestane wettelijke maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Alkmaar, zondag 3 januari

Op zondagmorgen omstreeks 04.40 uur werd op de Westerweg in Alkmaar een 38-jarige Alkmaarder gecontroleerd. Hij blies 815 ug/l. Dat is bijna vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Het kostte hem een proces-verbaal en zijn rijbewijs.

Berkhout, zondag 3 januari

Op zondagmorgen omstreeks 06.50 uur werd op het Oosteinde in Berkhout een 34-jarige man uit Emmeloord gecontroleerd. Hij blies 575 ug/l. Dat is tweeënhalf maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Het kostte hem een proces-verbaal en zijn rijbewijs

Aanrijding met drank

Alkmaar, zaterdag 2 januari

Op zaterdagmorgen omstreeks 03.05 uur zag de politie een bromfietser door de gladheid onderuit gaan op de Herenweg in Alkmaar. De 27-jarige, uit Waarland afkomstige, bromfietser raakte gewond aan zijn hand en werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij moest bloed afgeven. Dit bloedmonster wordt op de aanwezigheid van alcohol onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Aanrijding met letsel

Warmenhuizen, zaterdag 2 januari

Op zaterdagmiddag omstreeks 15.35 uur raakte een 34-jarige vrouw en een 36-jarige man uit Schoorl gewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Warmenhuizerweg en de Dergmeerweg in Warmenhuizen. Een 25-jarige Belg reed in een personenauto over de Dergmeerweg. Naast hem zat een 24-jarige Belgische. Op de kruising met de Warmenhuizerweg zag de bestuurder een van rechts komende bestelbus te laat. Hij reed de kruising op. Maar botste tegen de achterzijde van de bestelbus. Hierdoor raakte deze in een slip, sloeg over de kop en kwam weer op de wielen terecht. De bestuurder en de passagiere zaten in de bus bekneld. De brandweer moest ter plaatse komen om hen uit het voertuig te halen. Beide inzittenden van de bestelbus zijn voor behandeling van verwondingen overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Bij de aanrijding werd assistentie verleend door de bemanning van een traumaheli.

Alkmaar, zaterdag 2 januari

Op zaterdagavond omstreeks 21.35 uur raakten vier personen gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Rijksweg 9 onder Alkmaar. Een 21-jarige man uit Veenendaal reed in een personenauto over de Rijksweg 9 in de richting Alkmaar. In zijn auto zaten ook nog een 20-jarige man en twee vrouwen van 19 en 17 jaar oud, allen afkomstig uit Veenendaal. Vlak bij Kooimeer verloor de bestuurder de macht over het stuur, vermoedelijk door te hoge snelheid. Hij raakte in een slip, reed tegen een lantarenpaal aan, sloeg meerdere keren over de kop en belandde uiteindelijk in de middenberm. De vier inzittenden zijn allen gewond vervoerd naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Auto in de sloot

Slootdorp, zaterdag 2 januari

Op zaterdagmiddag omstreeks 17.40 uur reed een 22-jarige man uit Slootdorp in een personenauto over de Slootweg in zijn woonplaats. De man was in een bocht in de weg aan het begin van een sneeuwbui rechtdoor gereden en was langzaam in een sloot beland. De man kon op eigen kracht uit de auto komen.

Doorijden na aanrijding

Alkmaar, zaterdag 2 januari

Op zaterdagmiddag omstreeks 17.10 uur werd op de Munnikenweg in Alkmaar een geparkeerd staande auto aangereden. De bestuurder die voor de aanrijding verantwoordelijk was, stopte niet om de schade te regelen, maar reed weg zonder dat zijn identiteit bekend was. Een getuige had echter het kenteken genoteerd. Dit stond op naam van een inwoner van Bilthoven. De plaatselijke politie in Bilthoven stelde een onderzoek in en trof de vermoedelijke bestuurder. Deze verklaarde ergens bij Amsterdam schade te hebben gereden. Hij had ook verse schade aan zijn auto. De politie stelt een nader onderzoek in.

Den Helder, zaterdag 2 januari

Op zaterdagmorgen deed een 51-jarige man uit Duitsland aangifte van doorrijden na een aanrijding. De man had in zijn auto gereden op de Zuidstraat in Den Helder toen hij bij een rood stoplicht werd aangereden door een personenauto. De Duitser stapte uit en liep naar de bestuurder van de andere auto toe. Deze wilde echter niets weten van afhandeling van schade en reed weg. Het slachtoffer reed achter de verdachte aan en sprak hem even verder opnieuw aan. De verdachte werd hierop agressief, waarop het slachtoffer in zijn auto stapte en naar de politie reed. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte. Het kenteken van de auto is bekend.

Rijbewijs kwijt door hoge snelheid

Heerhugowaard, zaterdag 2 januari

Op zaterdagmiddag omstreeks 15.10 uur werd een 21-jarige man uit Heerhugowaard in een personenauto geklokt op de Middenweg in zijn woonplaats. De man reed met een snelheid van 108 km per uur terwijl ter plaatse maar 50 km per uur is toegestaan. Omdat hij meer dan 50 km te hard reed, werd zijn rijbewijs ingevorderd. De controle vond plaats op het weggedeelte tussen De Noord en het Verlaat.

Zakkenroller, zondag 3 januari

Alkmaar, zondag 3 januari

Op zondagmorgen werd op de Markstraat in Alkmaar een 41-jarige Alkmaarder aangehouden wegens diefstal en zakkenrollerij. De man was betrapt in een café op het Waagplein. Hij was aanvankelijk gepakt door portiers, maar wist los te komen en weg te vluchten. Onderweg had hij ook enkele gewaarschuwde portiers weten te omzeilen. Uiteindelijk werd de gladdigheid hem noodlottig en ging hij op de marktstraat onderuit. Hier werd hij meteen gepakt door politie en portiers. De man had onderweg twee GSMs weggegooid. Uit Sms-berichten op de telefoons bleken de eigenaren al naar hun telefoon op zoek te zijn. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Onderzocht wordt of hij ook in aanmerking komt voor diefstal van portemonnees uit cafés bij het Waagplein.

Hennepkwekerij

Hoorn, zaterdag 2 januari

Op zaterdag ontdekte een buurtbewoner, dat er was ingebroken in een woning aan de Korenmolen in Hoorn. De politie werd gewaarschuwd en een onderzoek werd ingesteld. Bij controle bleek de woning geheel te zijn nagezocht. Kasten en lades waren opengetrokken. Op zolder ontdekte de politie een hennepkwekerij met 135 planten en de benodigde apparatuur. Ook werd geconstateerd dat er stroom was gestolen en dat er met de elektriciteitsmeter was geknoeid. De kwekerij is ontmanteld en de goederen zijn in beslag genomen.

De verdachte, een 19-jarige man, was niet thuis. Hij is telefonisch uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring.

Vuurwapen

Alkmaar, zondag 3 januari

Op zondagmorgen omstreeks 06.30 uur kreeg de politie melding dat een bewoner van de Huibert Pootlaan in Alkmaar bedreigd werd door een man die met een vuurwapen stond te zwaaien. Op basis van het opgegeven signalement werd de man op de Cornelis Pronklaan aangetroffen. Het ging om een 27-jarige Alkmaarder die een vuurwapen een mes en softdrugs bij zich bleek te hebben. De man is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het motief en de aanleiding van de bedreiging worden onderzocht.

Vernieling

Zwaagdijk-West, zondag 3 januari

Op zondagmorgen omstreeks 03.25 uur stopte een personenauto bij een geparkeerd staande auto op de Zwaagdijk in Zwaagdijk-West. De inzittende van de auto stapten uit en gooiden de geparkeerd staande auto op zijn kant. Vervolgens stapten de mannen in hun auto en reden met gedoofde verlichting weg. Een getuige had echter het kenteken genoteerd. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachten. De omgegooide auto liep materiële schade op.