Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 03-01-2010

Verdachte schutter aangehouden

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond rond 17.00 uur een 25-jarige man aangehouden die er van wordt verdacht op een taxichauffeur te hebben geschoten. Rond 06.45 uur zette de 32-jarige taxichauffeur een klant af op de Alpenweide. Vermoedelijk uit ontevredenheid, schoot de man op hem met een klein kaliber wapen.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft zondagnacht rond 01.50 uur een 33-jarige man aangehouden nadat hij zijn ex-vrouw zou hebben mishandeld en spullen zou hebben vernield in haar woning. De man was in haar huis om op de kinderen te passen terwijl zij naar een feestje ging. Toen zij later dan afgesproken thuis kwam zou hij boos zijn geworden en haar hebben bedreigd met een tafelpoot. De politie trof verschillende sporen van geweld aan. De man is inverzekeringgesteld.

Straatrover slaat drie keer toe in half uur

TILBURG: Zondagochtend kreeg de politie tussen 04.15 uur en 04.37 uur drie verschillende meldingen van straatroven op de Broekhovenseweg. De dader maakte gebruik van een pistool om zijn slachtoffers onder bedreiging een handtas, contant geld en mobiele telefoons af te laten staan. Gezien het signalement is de verdachte vermoedelijk dezelfde persoon. Het zou gaan om een donkere negroïde man, ongeveer 1.75-1.80 meter lang, tussen de 35 en 45 jaar oud, met een ovaal brilletje en zwarte joggingbroek met rode streep. Hij zou moeilijk Nederlands spreken. De politie heeft in de buurt een onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of, als u de dader kent en de dader kent u ook, via 0800-7000.

Tientallen meldingen van aanrijdingen door gladheid

TILBURG e.o: De politie heeft zaterdagavond en zondagnacht haar handen vol gehad aan het afhandelen van aanrijdingen met blikschade als gevolg van de sneeuwval. In Tilburg, waar zaterdag en zondag elf aanrijdingen werden gemeld, werden de meeste bestuurders in het stedelijke gebied onplezierig verrast door de gladheid. Veel
voertuigen waren gaan schuiven of uit de bocht gegleden door de gladde ondergrond. In de meeste gevallen was sprake van een eenzijdige aanrijding, bij ongevallen waar andere auto's bij betrokken waren konden de bestuurders het onderling regelen. Dit is ook het nieuwe landelijke beleid van de politie. Er vielen geen gewonden.

Auto hangt boven Wilhelminakanaal: inzittenden uit benarde positie gered

TILBURG: Zaterdagavond rond 23.45 uur kwam een auto met een 25-jarige man en 19-jarige vrouw uit Tilburg in een benarde positie terecht nadat de auto door de hevige sneeuwval uit de bocht was gegleden op de Centaurusweg. Het voertuig schoof via het talud richting het water en bleef voor de helft boven het water hangen. De inzittenden durfden de auto niet te verlaten uit angst dat de auto dan uit balans zou raken en in het water zou vallen. De politie kwam met twee eenheden ter plaatse en heeft, in afwachting van de komst van de brandweer en ambulance, de inzittenden instructies gegeven voor het geval de auto inderdaad te water zou raken. Nadat de brandweer de auto had geborgd, zodat deze stabiel bleef, konden de inzittenden opgelucht hun
hachelijke positie verlaten. Zij kwamen met de schrik vrij. De brandweer heeft de auto met een lier de kant opgetrokken, waarna het stel hun weg kon vervolgen.

Auteur: Manon Erkens-Brouwers

Laatst gewijzigd 03-01-2010 15:34 | © Regio Midden en West Brabant |