Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 03-01-2010

Aanhoudingen voor belediging na bekogelen hulpverleners met
sneeuwballen

STEENBERGEN: Zondagochtend rond 04.30 uur kwam een ambulance naar de Markt omdat daar een jongen onwel was geworden. Diverse omstanders bemoeiden zich met het werk van de ambulancemedewerkers en bekogelden de ambulance en politievoertuigen met sneeuw- cq ijsballen. Zij werden op hun gedrag aangesproken door de politie en gesommeerd aan de overkant van de Markt te gaan staan. Een 17-jarige jongeman uit Steenbergen begon vanaf deze plek agenten uit te schelden voor 'imbecielen' en 'klootzakken'. Hij is daarop aangehouden voor
belediging. Ook een 43-jarige man die het nodig vond om de politie uit te schelden voor 'teringlijers' werd aangehouden. Hij bleef de diverse soorten van verwensingen luid herhalen gedurende de rit naar het politiebureau. Eerder op de avond, rond 01.45 uur was al ook al een 27-jarige man uit Steenbergen aangehouden voor belediging.

Minderjarige aangehouden met cocaïne

BERGEN OP ZOOM: Een surveillerende agent op de Erasmuslaan zag zondagochtend rond 05.35 op de parallelweg een jongeman fietsen op een fiets met een kinderzitje. Toen de jongen de agent zag keerde hij om en reed weg in de richting van de Balsebaan. De agent vertrouwde het zaakje niet, keerde en volgde de sporen van de fietsbanden in de sneeuw en sprak de jongen aan waarom hij op dat tijdstip in de kou fietste. De jongen verklaarde dat hij niet kon slapen. De agent vroeg hem of hij zijn zakken wilde legen. Hij bleek een aantal kleine zakjes met cocaïne bij zich te hebben. De 16-jarige jongen is aangehouden voor drugsbezit.

Man aangehouden voor mishandeling ex-vriendin

ROOSENDAAL: De politie kreeg de melding van een conflict in een woning waar een vrouw zou worden mishandeld door haar ex-vriend. De verdachte werd bij de woning aangehouden. Hij had de ruit van de achterdeur vernield en de vrouw en een vriendin buitengesloten. De vrouw doet aangifte van mishandeling en vernieling.

Vrouw op brutale wijze beroofd van portemonnee

BERGEN OP ZOOM: Een 60-jarige vrouw is zaterdagmiddag rond 17.45 uur op brutale wijze van haar portemonnee beroofd op het Piusplein. De vrouw kwam de supermarkt uit en had haar portemonnee nog in haar hand toen zij een voorbijgangster vroeg waar zij een brief kon posten. Op dat moment werd haar portemonnee uit haar hand getrokken door een lange, lichtgetinte, man met zwart haar en een scheiding in het midden. Hij droeg een blauwe jas en een donkergrijze broek. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of, als u de dader kent en de dader kent u ook, via 0800-7000.

Tientallen meldingen van aanrijdingen door gladheid

BERGEN OP ZOOM e.o: De politie heeft zaterdagavond en zondagnacht haar handen vol gehad aan het afhandelen van aanrijdingen met blikschade als gevolg van de sneeuwval. In district Bergen op Zoom, waar zaterdag en zondag zeven aanrijdingen werden gemeld, werden de meeste
bestuurders op de A16 en A59 onplezierig verrast door de gladheid. Veel voertuigen waren gaan schuiven of uit de bocht gegleden door de gladde ondergrond en kwam in aanraking met de vangrail of belandden in de sloot. In de meeste gevallen was sprake van een eenzijdige
aanrijding, bij ongevallen waar andere auto's bij betrokken waren konden de bestuurders het onderling regelen. Dit is ook het nieuwe landelijke beleid van de politie. Er vielen geen gewonden.

Auteur: Manon Erkens-Brouwers

Laatst gewijzigd 03-01-2010 15:26 | © Regio Midden en West Brabant |