Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 03-01-2010

Rustige horecanacht zonder aanhoudingen

BREDA: De sfeer in het uitgaanscentrum was rustig, gemoedelijk en vriendelijk. Door de sneeuw bleef het uitgaanspubliek niet lang op straat hangen. Er werden geen aanhoudingen verricht. Er werd één bekeuring uitgeschreven voor het rijden in verboden richting.

Rond 04.15 uur kwam er een melding van een vechtpartij op het station. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij een slachtoffer aan met verwondingen in het gezicht. De daders waren in geen velden of wegen meer te bekennen. De politie heeft het slachtoffer naar de Eerste Hulp van het ziekenhuis gebracht. Eén persoon die de politie beledigde is aangehouden.

Man mishandeld door groep sneeuwballengooiers

BREDA: Zaterdagavond rond 19.00 uur is een 44-jarige man in de Bernard de Wildestraat door ongeveer tien personen in elkaar geslagen toen hij zijn woning uitkwam nadat er sneeuwballen tegen zijn raam waren gegooid. Hij ging achter de groep jongens aan om te vragen waarom ze dat deden en of ze er mee op wilden houden. Op dat moment keerde de groep zich tegen hem en begon hem te trappen en te slaan. De
mishandeling ging door nadat de man al op de grond was gevallen. Een buurtbewoner heeft de politie gebeld. De groep jongens zouden wraak hebben willen nemen, omdat de ex-vrouw van de man aangifte had gedaan van mishandeling door een vriendin van hen. De politie onderzoekt de zaak.

Tientallen meldingen van aanrijdingen door gladheid

BREDA e.o: De politie heeft zaterdagavond en zondagnacht haar handen vol gehad aan het afhandelen van aanrijdingen met blikschade als gevolg van de sneeuwval. In Breda, waar zaterdag en zondag 13
meldingen van aanrijdingen binnenkwamen, werden de meeste bestuurders in het stedelijke gebied onplezierig verrast door de gladheid. Veel voertuigen waren gaan schuiven of uit de bocht gegleden door de gladde ondergrond. In de meeste gevallen was sprake van een eenzijdige aanrijding, bij ongevallen waar andere auto's bij betrokken waren konden de bestuurders het onderling regelen. Dit is ook het nieuwe landelijke beleid van de politie. Er vielen geen gewonden.

Auteur: Manon Erkens-Brouwers

Laatst gewijzigd 03-01-2010 15:28 | © Regio Midden en West Brabant |