Gemeente Nieuwegein




dinsdag, 29 december 2009

De bouwprojecten Parkview en Nieuwe Symphonie zijn voor het einde van 2009 gestart. Hiermee is voldaan aan de voorwaarde van de Tijdelijke Stimuleringsregeling Woningbouwprojecten.

Het rijk heeft deze regeling ingesteld om bouwprojecten te stimuleren die anders door de economische recessie zouden stagneren. Beide projecten hebben uit deze regeling subsidie ontvangen onder voorwaarde dat de bouw voor 1 januari 2010 van start gaat. Door inspanningen van alle betrokken partijen is dit gelukt. Met de bouw van deze projecten krijgt het aanbod van seniorenwoningen in Nieuwegein een belangrijke impuls.

Inspanningen

De projectontwikkelaars Florie & van den Heuvel en Bébouw projectontwikkeling hebben onder andere veel moeite gedaan om de verkoop van de woningen te stimuleren. Zo zijn bijvoorbeeld de prijzen van de woningen verlaagd. De provincie is bereid gevonden om vanuit de `provinciale knelpuntenpot' een garantie af te geven voor Parkview. De gemeente heeft ervoor gezorgd dat de subsidies snel zijn uitgekeerd, de noodzakelijke procedures met vaart zijn doorlopen en er een starterslening in het leven is geroepen waarvan toekomstige bewoners van Parkview gebruik kunnen maken. De betrokken partijen zijn blij met het resultaat van alle inspanningen.

Bij Parkview, onderdeel van De Nieuwe Baten, gaat het om 100 appartementen, waarvan 70 koop en 30 huur. Florie & van den Heuvel is de ontwikkelaar van dit plan. Initiatiefnemer is Stichting De Baten. Naast de woningen omvat dit project ook nog 3714 m2 aan maatschappelijke welzijnsfuncties.
Bij de Nieuwe Symphonie aan de Buxtudelaan gaat het in de eerste fase om 33 koopappartementen en 2 villa's. Hier is Bébouw projectontwikkeling de projectontwikkelaar.