Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Politie zoekt getuigen in onderzoek vermiste man | |
Een regionaal rechercheteam is sinds woensdag 30 december bezig met een onder-zoek naar de vermissing van de 48-jarige Henk van Ravenhorst uit Beekbergen. Informatie of tips over de verblijfplaats van de man zijn nog altijd zeer welkom via 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.


De Beekbergense autohandelaar werd dinsdagavond 29 december als vermist opgegeven. De man was niet op een afspraak verschenen.


De donkerblauwe Mercedes Sprinter, een vrachtwagen waarop een auto vervoerd kan worden (een zgn. autoambulance), werd onder verdachte omstandigheden bij zijn woning aan de Arnhemseweg aangetroffen. Achter de autoambulance was een grote aanhangwagen gekoppeld.


De politie stelde direct een buurtonderzoek in en heeft met verschillende familieleden en kennissen gesproken. Alle verkregen informatie heeft er toe geleid dat er een rechercheteam bijeen is geroepen, een zogenaamd team grootschalige opsporing. De politie onderzoekt de vermissing van de Beekbergenaar en houdt er rekening mee dat sprake kan zijn van een misdrijf.


Aanhouding

In de afgelopen dagen is in Apeldoorn een 36-jarige man aangehouden. De politie is op dit moment nog aan het onderzoeken of de man iets te maken heeft met de verdwijning van Henk van Ravenhorst.


Getuigen gezocht

De politie heeft inmiddels verklaringen opgenomen van diverse getuigen, familieleden, kennissen en buren. Nog altijd zijn tips en getuigenverklaringen echter zeer welkom.


Uit het politieonderzoek is inmiddels gebleken, dat de autoambulance met aanhangwagen op dinsdag 29 december tussen 16:30 en 17:30 uur in Eerbeek is geweest. Op diezelfde dag tussen 18.00 en 18.30 uur is de auto door het centrum van Beekbergen gereden. Ook heeft de donkerblauwe autoambulance rond die tijd even stilgestaan op de Arnhemseweg in de buurt van de woning van Henk van Ravenhorst.


De politie is op zoek naar automobilisten of andere getuigen die de autoambulance met aanhangwagen ook in Eerbeek of Beekbergen hebben gezien. Wellicht kunnen zij ook iets verklaren over wie er toen in de auto zat. Ook mensen die de autoambulance op dinsdag 29 december op andere plekken hebben gesignaleerd worden dringend verzocht de politie te bellen via 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.


Signalement

Het signalement van Henk van Ravenhorst is: ongeveer 1.80 à 1.85 m, tenger postuur, blauwe ogen, blond dun haar. Hij droeg op de dag van zijn verdwijning een blauwe spijkerbroek, een zwart fleece-vest en zwarte halfhoge schoenen.


EINDE BERICHT


-----------------------

(





(

---- --