Politie Zeeland


---


O-014-2010 Politie gaat controleren op parkeeroverlast bij basisscholen Goes
Politie Zeeland is een project gestart om parkeeroverlast rondom basisscholen in de gemeente Goes terug te dringen.
In 2010 gaat de politie, naar aanleiding van klachten van omwonenden van de basisscholen, controleren op parkeeroverlast.
Veel ouders, die hun kinderen met de auto naar school brengen en weer ophalen, parkeren hun auto vaak op een manier waardoor gevaarlijke situaties voor kinderen, ouders en andere weggebruikers ontstaan.
De controle is er op gericht om de overlast met betrekking tot het parkeren terug te dringen en een veilige situatie te creëren voor zowel kind als ouder.
Verschillende scholen in de gemeente Goes zullen deelnemen aan dit project.

O-015-2010 Rijden onder invloed, Goes
In de nacht van zaterdag op zondag rond 04.45 uur is een 20-jarige automobilist uit Goes, aan de Albert Joachimikade in Goes, aangehouden wegens rijden onder invloed.
Rond 04.10 uur die nacht zagen agenten de man in zijn personenauto vanaf het parkeerterrein aan de Oostwal, zonder verlichting wegrijden.
De automobilist reed, voor een deel in de berm, verder over de Ringbaan west en reed wat rondjes over de Ronda Gosaplein.
Vervolgens reed de man een rondje over het Tiendenplein en reed, weer aangekomen op het Ronda Gosaplein, twee agenten die daar met een stopbord stonden voorbij.
De automobilist is uiteindelijk op de Albert Joachimikade aangehouden.
Uit ademanalyse bleek dat hij ruim 3 maal teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur. Ook kreeg de man bekeuringen voor het negeren van een stopteken, de rotonde aan de verkeerde kant nemen en hinderlijk parkeren.

W-016-2010 Diefstal uit woning, Vlissingen
Tussen vrijdagmiddag 14.00 uur en zondagmiddag 12.30 uur is er ingebroken in een woning aan Batenburg in Vlissingen.
Uit de woning zijn sleutels, beeldapparatuur en serviesgoed met onbekende waarde weggenomen.
Er is een deur opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.

Z-017-2010 Rijden onder invloed, Clinge
In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.25 uur is een 39-jarige automobilist uit de gemeente Hulst, aan de 's Gravenstraat in Clinge gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 3,9 maal teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uur.





Politie Zeeland