Ingezonden persbericht

Utrecht, 7 december 2009

NIEUWJAARSDUIK: STAMPKRACHT 10!
Op zondag 3 januari nodigen culturele instellingen in Utrecht het publiek uit om een frisse duik te nemen in het nieuwe aanbod muziek, dans, beeldende kunst, film, workshops en lezingen. Het cijfer 10 loopt als een rode draad door het programma van de Culturele Zondag Nieuwjaarsduik. Op 4x10 locaties en bijna 10x10% gratis! Enkele hoogtepunten uit het programma:

5x10 MINUTEN: FULL HOUSE!
Theater Kikker zoals nooit eerder gezien: tweemaal (om 13.30 en 15.30 uur) een rondleiding door het theater, langs plekken die doorgaans verborgen blijven. In iedere ruimte presenteren theater- en muziekmakers (De Ponies, De Maan, Daniel Cross, Daan Alkemade en DOX) een gevarieerd programma van vijf keer 10 minuten. Gastheer is Oscar Kocken.

10 DB @ DB'S
Laat je oordoppen thuis! Club 2voor12/Utrecht gaat voor een rustig begin van het nieuwe jaar. In oefenstudio-complex en poppodium dB's spelen van 12.00 tot 17.00 uur vijf onversterkte regionale en nationale acts. Met onder meer Skiggy Rapz (Keynote Speakers), The Cosmic Carnaval en The Black Atlantic.

2010: ROTSOORD WORDT GAME-OORD & STAMPKRACHT 10
Zondagmiddag, zin in een spelletje? In Rotsoord zijn de hele middag, oude en nieuwe, vertrouwde en hippe games te doen. Een game in de watertoren, een LARP (Live Action Role Playing) op straat, maar ook sjoelen in het politiebureau. Oud-Hollandse gezelligheid is er op het Domplein met boerenkool en hutspot! Want wat is er nu meer verwarmend en gezelliger dan om samen een bakje stamppot te eten?

HET GEHEIM VAN GOEDE VOORNEMENS
Debatcentrum Tumult & de Volkskrant geven van 14.00 tot 15.00 uur, een paar bescheiden tips voor een gelukkig nieuwjaar. Psycholoog Ad Bergsma en voedingsdeskundige Freia Zuidervaart gaan met het publiek in gesprek over de functie van goede voornemens, over ambities, verwachtingen en de kans op succes.

SO YOU THINK YOU CAN 2010?
De tropische dansritmes van Zuid-Amerika: Salsa, Zumba, Zouk, Bachata en Tango. Tijdens de Nieuwjaarsduik wordt er de hele dag gedanst in Trianon en de Winkel van Sinkel. Iedereen kan meedoen!

Meer informatie op www.culturelezondagen.nl.

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht