Politie Zeeland


---


Z-018-2010 Doorrijden na aanrijding, onder invloed
In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.25 uur vond er op de Herengracht in Terneuzen een aanrijding plaats tussen een personenauto en een taxi.
Na de aanrijding, waarbij niemand gewond raakte, reed de 37-jarige bestuurder van de personenauto uit Oostburg weg. De politie werd gewaarschuwd en agenten zagen de personenauto rijden ter hoogte van de afslag Driesprongweg bij Biervliet.
De politie reed achter de auto aan en gaf de bestuurder op de Middenweg (N61) een stopteken. De automobilist reageerde hier niet op en ging harder rijden.
De politieauto haalde de personenauto in en gaf nogmaals een stopteken. Nadat de bestuurder van de personenauto bijna tegen de achterzijde van de politieauto botste stopte de man waarop hij is aangehouden.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,5 maal teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

W-019-2010 Aanrijding door gladheid, Middelburg
Zondagmiddag rond 17.35 uur vond er op de Koestraat in Middelburg een kop-staart aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 25-jarige automobilist uit Vlissingen stond op de Koestraat stil voor de op rood staande verkeerslichten. Een 24-jarige automobilist uit Goes, die achter hem aan kwam rijden, remde maar gleed door de gladheid door.
Er was alleen materiële schade.

W-020-2010 Eenzijdig ongeval, Middelburg
Zondagmiddag rond 16.40 uur vond er op de Nieuwlandseweg in Middelburg een eenzijdig ongeval plaats.
Een 58-jarige automobilist uit Middelburg reed over de Nieuwlandseweg komende uit de richting van de Torenweg en gaande in de richting van de Rijksweg A58.
Toen hij bij een rotonde remde gleed de auto, door de gladheid door en botste tegen een vluchtheuvel. Er was alleen materiële schade.