Persbericht

4 januari, 2010

HPS Industrial introduceert de Lauer EPC Box Nautic Core2Duo PC
~ Nieuwe computer uitermate geschikt voor maritieme toepassingen ~

HPS Industrial, specialist in industriële computers en rackmount servers, brengt een nieuwe nautische Box-PC van Lauer op de markt. Deze 'marinecomputer' beschikt over een 2.2 GHz Core2Duo-processor van Intel en is leverbaar met een 24VDC- of 230VAC-voeding. Daarnaast heeft de computer een lange gebruiksduur en is het mogelijk om losse onderdelen te vervangen zonder dat dit gevolgen heeft voor het ontwerp.

De nieuwe Lauer-PC levert een flinke tijdswinst op vergeleken met de huidige Pentium M-modellen. Voor de Core2Duo-serie geldt dat alle PC's zijn goedgekeurd door diverse nautische instanties, zoals DNV en Lloyd's Register. Verder is de Lauer Core2Duo Box-PC verkrijgbaar in harddisk of flashcard en beschikt over een IP20-cover.

HPS Industrial is onlangs door Lauer als distributiepartner gekozen voor de levering van hun maritieme PC's. Het assortiment bestaat uit maritieme box- en panel-PC's en inbouwbeeldschermen, die via HPS Industrial leverbaar zijn. De gemeenschappelijke kenmerken van de computers zijn een extreem robuuste opbouw en een lange leverbaarheid, twee aspecten die van groot belang zijn in de maritieme sector. De Lauer Core2Duo Box-PC beschikt over een 2.5'' Automotive 40 GB harddisk en heeft vier USB 2.0-poorten.

Steven Wigboldy, account manager bij HPS Industrial, is erg blij met deze nieuwe toevoeging aan het assortiment. "Er is veel vraag naar Box-PC's met een Core2Duo-processor. De lange levensduur en de schokbestendigheid maken het product zeer interessant voor de scheepvaart."

Specificaties:
* Intel Core 2 Duo 2.2 GHz-processor
* Award 4 MBit Flash BIOS (ondersteunt ACPI)
* 2.5'' Automotive 40 GB harddisk
* 2 GB DDR2-SDRAM, maximaal 4 GB
* IP20-cover (overeenkomstig met DIN EN 60529)

(280 woorden)