Ingezonden persbericht

Een dag lang werken op stijlvolle 10,1 inch netbooks zonder tussentijds opladen

Samsung netbooks zijn grensoverschrijdend in stijl, mobiliteit en duurzaamheid

Delft, 4 januari 2010 - Samsung Electronics lanceert met de N210, N220 en N150 stijlvolle 10,1 inch netbooks die maximale vrijheid bieden. Op de N210 en N220 kun je tot 12 uur* werken zonder tussentijds opladen. De N150 houdt het 8,5 uur* achter elkaar vol. Voor deze indrukwekkende accuduur heeft Samsung het energieverbruik van de netbooks verlaagd door de toepassing van een energiezuinig LED-display, een optimale processor en Samsung's Enhanced Battery Life-oplossing.

Beelden verschijnen haarscherp en glashelder op de N210, N220 en N150. Het anti-reflectie LED-display van 10,1 inch groot geeft films en foto's levensecht weer zonder vervelende spiegelingen, zelfs bij fel zonlicht. Met de geïntegreerde tool 'Easy Resolution Manager' kun je de schermresolutie eenvoudig aanpassen als je een programma of game in de resolutie 1024x768 wilt bekijken. Ook bevatten de netbooks uiteraard een Web Cam voor video-conferencing en live messaging.

Het slanke en elegante design van de netbooks springt direct in het oog. Dankzij de krasbestendige behuizing zien de netbooks er ook na langere tijd nog stijlvol uit.
De netbooks bevatten diverse extra's die het gebruik nóg prettiger en veiliger maken. Met de 'Instant On'-functie van de Phoenix HyperSpace(TM) tool op de N210 en de N220 kun je direct online als je het netbook aanzet. Je hoeft hierbij niet te wachten totdat Windows is opgestart. Smart Power Management zorgt ervoor dat de accu zuinig met zijn energie omgaat. Met 'AnyPC remote PC access' heb je een beveiligde 'one click'-verbinding met je PC thuis of op kantoor. Hiermee kun je onderweg veilig en eenvoudig bestanden uitwisselen en bekijken. Als je netbook is gestolen, spoor je het met de Phoenix FailSafe(TM) software op. Vervolgens kun je de belangrijke gegevens op je netbook coderen, managen, terugvinden of verwijderen.

De Samsung N210, N220 en N150 zijn uitgerust met Intel's nieuwste processor, de Intel(TM) Atom(TM) N450. Op basis van de nieuwe microarchitectuur vergroot deze processor de energiezuinigheid, zodat je accu extra lang meegaat. Daarnaast bevordert deze processor de snelheid van het netbook.

Net zoals de andere netbooks van Samsung, hebben ook de N210, N220 en de N150 een TCO-certificaat en voldoen ze aan de ECO RoHS norm. De netbooks bevatten geen kwik en verbruiken aanzienlijk minder energie dankzij de LED backlit displays.

De Samsung N210, N220 en de N150 zijn verkrijgbaar vanaf eind januari 2010 voor een verkoopprijs van respectievelijk ¤ 379,-, ¤ 389,- en ¤ 339,- inclusief BTW.

Samsung biedt standaard 2 jaar Pick-up & Return garantie op alle modellen, 1 jaar op de batterij.

* De accuduur is gebaseerd op BatteryMark testscores die afhankelijk van de configuratie kunnen variëren.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2008 een totale omzet van US$ 96 miljard. Bij het bedrijf werken circa 164.600 mensen op 179 vestigingen in 61 landen in zeven onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux.

Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten.
Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.