Belgacom

Persbericht 4 januari 2010

Belgacom groep bundelt krachten om klanten beter te bedienen

Buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering keurt integratie Belgische filialen goed

De buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering van 4 januari 2010 heeft de integratie goedgekeurd van de Belgische filialen van de Belgacom Groep. Zij vormen voortaan één Naamloze Vennootschap van Publiek Recht.

Meer convergentie
Convergentie is meer dan een slagzin: de grenzen tussen de verschillende technologieën vervagen. In de toekomst zullen alle diensten beschikbaar zijn voor iedereen, om het even waar en wanneer, via mobiele of vaste netwerken. Belgacom stemt haar strategie af op de behoeften van de klanten.
"Door onze filialen binnen één gestroomlijnde organisatie te integreren kan Belgacom in een sterk concurrentiële markt oplossingen bieden voor de steeds veranderende behoeften van de klanten", aldus Didier Bellens, CEO van de Belgacom Groep, "en wij willen hen een convergent aanbod bieden: diensten die hun dagelijkse leven vergemakkelijken."
Verschillende stappen sinds 2006
In 2006 nam Belgacom Telindus over en beide ondernemingen slaagden erin een echte samenwerking tot stand te brengen, zodat de Belgacom Groep vandaag zijn klanten uitgebreide en geïntegreerde oplossingen kan bieden onder het Telindus-Belgacom ICT-merk. Eveneens in 2006 verwierf Belgacom het resterende 25%-belang van Vodafone in Proximus.
De voorbije drie jaar maakte Belgacom intens werk van het verfijnen en optimaliseren van haar organisatie: drie operationele units (Consumer, Enterprise & Service Delivery) bieden "quadruple play"-oplossingen aan de klanten.
Op 22 oktober 2009 zette de Raad van Bestuur van Belgacom het licht op groen voor de verdere integratie van de Belgische filialen van de Belgacom Groep in Belgacom nv. Het betreft Belgacom nv, Belgacom Mobile nv, Telindus Group nv (enkel de nationale activiteiten), Telindus nv, Telindus Sourcing nv en Belgacom Skynet nv.
De filialen BICS, BGIS, Skynet iMotion Activities, Tango, Scarlet, Euremis, ConnectImmo en de internationale filialen van de Telindus Groep zijn hier niet bij betrokken.

De nieuwe Belgacom Groep
Op 4 januari 2010 hebben de aandeelhoudersvergaderingen van Belgacom en haar betrokken filialen deze integratie in één juridische entiteit formeel goedgekeurd. Het "nieuwe" Belgacom zal innovatiever zijn en zal dichter bij haar markten staan. Zij zal in de toekomst nog betere totaaloplossingen kunnen bieden die perfect afgestemd zijn op de behoeften van de klant. De verschillende merken blijven bestaan.
Ook voor de 17.000 medewerkers biedt de integratie voordelen voor hun loopbaan, met kansen qua mobiliteit binnen een grote en solide groep.

***

De Belgacom Groep . Door zijn sterke achtergrond als nationale telecomoperator te combineren met de vele talenten van zijn teams is de Belgacom Groep de belangrijkste Belgische leverancier van geïntegreerde telecommunicatiediensten. Dankzij onze permanente investeringen in spitstechnologie kunnen we onze klanten op alle netwerken, zowel vaste als mobiele, hoge capaciteiten aanbieden. Op technologisch vlak zijn wij toonaangevend en leveren wij aan zowel onze particuliere als onze bedrijfsklanten op elk ogenblik van de dag, waar dan ook, telefoon-, internet- en televisiediensten, ongeacht het type apparatuur dat wordt gebruikt. Voor het boekjaar dat werd afgesloten op 31 december 2008 boekte de Groep totale inkomsten van 5,978 miljard EUR en een nettobedrijfswinst vóór afschrijvingen (ebitda) van 1,99 miljard EUR.

Meer informatie (voor journalisten) op de persdienst van Belgacom:
Jan Margot: +32 2 202 85 01 of +32 475 58 50 37
Frédérique Verbiest: +32 2 202 99 26 of +32 476 60 60 10
Haroun Fenaux: +32 2 202 48 67 of +32 476 60 03 33
Florence Coppenolle: +32 2 202 40 23 of +32 476 83 89 15
Meer informatie:
www.belgacom.com (+ persblog: http://bgpa-nl.skynetblogs.be & http://twitter.com/belgacom_press)