Gemeente Vlaardingen


Afsluiting Veerplein vanaf 4 januari

10 december 2009

Vanaf 4 januari is het Veerplein voor alle verkeer afgesloten met uitzondering van de hulpdiensten. Afsluiting van het plein is noodzakelijk om de werkzaamheden aan de rijbaan, het fietspad en het trottoir mogelijk te maken. In de eerste week van 2010 start de firma Nooijens met het verwijderen van het asfalt en de huidige bestrating. Aansluitend wordt de nieuwe klinkerverharding aangebracht. Tijdens de werkzaamheden aan de rijbaan blijven de winkels toegankelijk voor bevoorrading en winkelend publiek. De werkzaamheden aan het Veerplein duren tot eind februari 2010. Alle winkels en lunchroom Ka & De Bolle blijven bereikbaar.

Na de werkzaamheden aan de rijbaan en het fietspad vervangen we de huidige klinkers van het trottoir langs het fietspad. Voetgangers en minder validen kunnen in deze fase de nieuwe rijbaan gebruiken als looproute. Alle winkels zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar, maar er kan wel enige overlast ontstaan. Door een gefaseerde aanpak proberen wij de overlast voor winkeliers en bezoekers tot een minimum te beperken.

Stratenmakers rollen Nieuw Vlaardings Tapijt uit Eind 2008 hebben een vakjury en ruim 3.000 Vlaardingers gestemd op een nieuw ontwerp voor het Veerplein. Bewoners kozen massaal voor het Nieuw Vlaardings Tapijt van Geluk Treurniet Architecten, beeldend kunstenaar Wilma Kuil en terrazzoleverancier Tomaello. In de laatste week voor kerst start de firma Nooijens met het aanbrengen van het Vlaardings tapijt op het plein zelf. Het ontwerp bevat een lijnenspel dat bestaat uit drie verschillende kleuren straatstenen. Tijdens de bestratingswerkzaamheden, die ook plaatsvinden in januari en februari, blijven de winkels bereikbaar voor het publiek.

Strakke planning
Alle hierboven genoemde werkzaamheden vinden plaats in de maanden januari en februari 2010. Door de werkzaamheden strak te plannen, proberen we overlast voor winkeliers en publiek tot een minimum te beperken. In de planning is géén rekening gehouden met onwerkbaar weer zoals vorst en regen.