Gemeente Smallingerland


* | 2009

* | December

* | Afvalinzameling anders

Afvalinzameling anders

Per 1 januari 2010 rijdt een 'zijbelader'.

Vanaf 4 januari 2010 neemt Regon Milieuservice nieuwe huisvuilwagens in gebruik, namelijk een zogenaamde zijlader. Bij deze nieuwe wagen wordt de rolemmer aan de zijkant leeggegooid, door een hefinstallatie die zelf de emmer van de weg omhoog tilt. Deze hefinstallatie wordt bediend door de chauffeur in de cabine. Dit houdt in dat grijze en groene rolemmers niet meer gelijktijdig geleegd kunnen worden. Sinds januari 1998 werden de grijze en de groene rolemmers gelijktijdig geleegd met de GCP, een gescheiden compartimenten huisvuilwagen.

De rolemmers zullen voortaan in een rij opgesteld moeten staan, tegen of op de stoep met een tussenruimte van minimaal 50 cm (ruim 1½ stoeptegel) en indien mogelijk aan één kant van de weg. Op sommige verzamelplaatsen is niet genoeg ruimte om de rolemmers in een rij langs de weg te zetten. Daarom wordt hier een nieuwe verzamelplaats aangewezen. Deze nieuwe verzamelplaats, nabij de huidige verzamelplaats, herkent u aan een afbeelding van een groene rolemmer met een markering waar u uw rolemmer in 2010 neer kunt zetten. Om deze nieuwe verzamelplekken aan te geven is personeel van de afdeling Regon MilieuService sinds oktober bezig om op sommige plaatsen aan de kant van de weg afbeeldingen van een groene rolemmer en groene strepen aan te brengen.

De groene markering geeft de nieuwe verzamelplaats aan, de pijlpunt voor de richting en de vakken waarin u uw rolemmer plaatst voor de nodige tussenruimte. Zijn er meer dan 3 rolemmers op de verzamelplaats dan zet u met dezelfde tussenruimte de 4e, 5e en meerdere rolemmers neer.

De inzameldagen van de grijze en groene rolemmer veranderen. In de ene week legen we uw grijze rolemmer en de andere week uw groene rolemmer. Deze wekelijkse om en om inzameling heeft ook gevolgen voor uw ledigingsdag (zie hiervoor de afvalgids van 2010 die u in december in de brievenbus krijgt). Klik hier voor de afvalgids 2010.