Gemeente Bernheze


Reconstructie Cereslaan start 4 januari 2010

De Cereslaan is een belangrijke ontsluitingsweg voor de gemeenten Oss en Bernheze. De huidige inrichting van de Cereslaan ter hoogte van de aansluiting met de A59 is zeer ruim en daardoor onoverzichtelijk en verkeersonveilig. Om deze verkeersonveilige situatie te verbeteren hebben de gemeenten Oss en Bernheze plannen gemaakt voor de reconstructie van de Cereslaan.

De maatregelen zijn van tijdelijke aard in verband met ontwikkelingen in de gemeente Bernheze en het voornemen van de gemeente Oss om een rotonde ter hoogte van de aansluitingen van de Cereslaan met de A59 aan te leggen.

Om de huidige situatie te verbeteren wordt het aantal rijstroken teruggebracht van twee naar een, door middel van een rijbaanscheiding. Door het afsluiten van rijstroken wordt, aan de zuidzijde, de fietsoversteeklengte korter en daarmee overzichtelijker. Om de doorstroming naar de A59 te verbeteren wordt de wegbreedte op de toeritten aangepast en uitgebreid naar een dubbele toerit. De snelheid van het verkeer wordt geremd door de aanleg van drempels, zowel in de Cereslaan (zuidzijde ter hoogte van de fietsoversteek) als op de afritten van de A59.
De werkzaamheden starten op 4 januari 2010 en zullen vermoedelijk vijf weken in beslag nemen, uiteraard mede afhankelijk van de weersgesteldheid.

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt het verkeer, zowel gemotoriseerd als langzaam verkeer, ter plaatse met tijdelijke verkeersmaatregelen (afzettingen en omleidingroutes) langs het werk geleid.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35