Gemeente Harderwijk


Verkeersafsluitingen op kruispunten N302

21/12/2009

In januari en februari van het nieuwe jaar wordt flink gewerkt aan de N302. Met name bij de belangrijkste kruispunten: Newtonweg, Burgemeester de Meesterstraat en Lorentzstraat. Lokaal verkeer kan de N302 dan niet oversteken en slechts beperkt de N302 op- en af. Het doorgaande verkeer en voetgangers op de N302 ondervinden geen hinder. Buslijnen worden ter plaatse omgeleid. Hier vind u een overzicht van de werkzaamheden en afsluitingen.

⢠Kruising Newtonweg-N302. Van maandag 4 tot en met zaterdag 9 januari worden betonnen liggers op het nieuwe viaduct geplaatst. Verkeer vanuit Flevoland kan hier alleen de N302 af richting de Zeebuurt en verkeer vanuit de A28 alleen richting industrieterrein Lorentz (en omgekeerd). Lokaal autoverkeer steekt de N302 over via de Burgemeester de Meesterstraat. Fietsers gebruiken de fietstunnel bij de Zuiderzeestraatweg.
⢠Kruising Burgemeester de Meesterstraat/Lorentzstraat-N302. Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 januari worden betonnen liggers op het nieuwe viaduct geplaatst. Verkeer vanuit Flevoland kan hier alleen de N302 af richting centrum en verkeer vanuit de A28 alleen richting industrieterrein Lorentz (en omgekeerd). Lokaal autoverkeer steekt de N302 over via de Newtonweg. Fietsers kunnen de weg gewoon oversteken. ⢠Kruising Newtonweg-N302. Van maandag 18 januari tot en met zondag 21 februari wordt aan beide zijden van de N302 aan de Newtonweg gewerkt. Verkeer komende vanuit de A28 kan rechts afslaan naar Frankrijk/Hierden. Lokaal verkeer kan de N302 slechts in één richting oversteken: vanuit Oosteinde/Alberdingk Thijmlaan (langs de Shell) naar de woonwijk Frankrijk/Hierden. Fietsers gebruiken de fietstunnel bij de Zuiderzeestraatweg.

Sinds vorige week is op www.gelderland.nl/n302 een nieuwe film beschikbaar over het ontwerp van de N302. Op de film ziet u onder andere hoe de verschillende kruispunten er straks uitzien en hoe de verkeerstromen van elkaar gescheiden zijn.


____________________