Gemeente Enkhuizen

Enkhuizen Actief start drieluik voor senioren

De werkgroep Senioren van Enkhuizen Actief start op maandag 4 januari 2010 weer met een drieluik voor alle 50-plussers in Enkhuizen. Dit drieluik bestaat uit een half uur Aquasport voor Senioren, een uur wandelen en een middagje ptanque (jeu de boules) per week. De bedoeling hiervan is om de senioren in Enkhuizen kennis te laten maken met deze drie verschillende takken van sport en uiteraard om deze doelgroep actief te laten bewegen. Een periode van het drieluik duurt 10 weken en uitgangspunt is om meerdere perioden in een jaar aan te bieden.

Senioren kunnen 10 weken lang 3 x per week een andere sport beoefenen. Alle drie de onderdelen vinden plaats in en om Recreatiebad Enkhuizerzand. Het drieluik gaat op maandagochtend om 10.15 uur van start met wandelen. Op dinsdagmiddag om 13.30 uur kunnen de 50-plussers ptanque spelen en op donderdagochtend om 11.15 uur meedoen aan Aquasport voor Senioren. Uiteraard mag er ook een keuze gemaakt worden uit het aanbod binnen het drieluik. De eigen bijdrage voor deze 10 weken bedraagt slechts 15,00. Mochten deelnemers al aan een eerdere cyclus hebben meegedaan dan bedraagt de eigen bijdrage 25,00. Het restant van de kosten wordt vergoed via de campagne Enkhuizen Actief. Na 10 weken kunnen de senioren zich eventueel aanmelden voor de reguliere lessen die door de wandelschool, ptanque vereniging en het recreatiebad aangeboden worden. Deelnemers zijn niet verplicht om lid te worden, maar worden wel gestimuleerd om dagelijks voldoende te blijven bewegen.

Samenwerkingsverband
Enkhuizen Actief is een samenwerkingsverband tussen lokale en regionale instellingen, het onderwijs, sportverenigingen en vrijwilligers. Vanuit de campagne worden inwoners van Enkhuizen gestimuleerd om deel te nemen aan sport- en bewegingsactiviteiten. De campagne Enkhuizen Actief wordt gefinancierd door het ministerie van VWS en de gemeente Enkhuizen. Tevens wordt de campagne ondersteund vanuit het Nederlands Instituut Sport en Bewegen (NISB). Niet alleen door kennis en materialen beschikbaar te stellen, maar ook door inwoners bewust te laten worden van de beweegnorm. Iedereen zou vijf dagen in de week 30 minuten moeten bewegen (www.30minutenbewegen.nl) en kinderen zelfs 60 minuten per dag.

Inschrijven of meer informatie
Voor inschrijving van dit drieluik kunt u terecht bij de receptie van recreatiebad Enkhuizerzand, Kooizandweg 12, 1601 LK in Enkhuizen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u terecht bij Marijke Verbeek (hoofd zwemzaken), via tel.: (0228) 32 31 73.