Provincie Noord-Holland

Brug in Slootdorp ruim een half jaar dicht

23 december 2009 - Nieuwsartikel

Maandag 4 januari start de provincie Noord-Holland met de vervanging van de brug in de N240 over de Den Oeversevaart in Slootdorp.

Ook zal de weg vanaf de brug over de Koningin Emmaweg tot aan de rotonde in Slootdorp gereconstrueerd worden. De werkzaamheden zullen tot ongeveer augustus 2010 plaatsvinden.

Wegafsluiting
⢠Vanaf Slootdorp: de Koningin Emmaweg (N240), inclusief het naastgelegen fiets- en wandelpad, is afgesloten voor al het verkeer. ⢠Vanaf De Haukes: de Slootweg(N240) is afgesloten tussen de Wierweg en de brug (Koningin Emmaweg). Omwonenden kunnen wel over de weg, maar niet via de brug.

Omleiding wegverkeer
Het verkeer van Middenmeer en Wieringerwerf naar De Haukes, vice versa, wordt omgeleid via de Rijksweg N99, Den Oever, en de Rijksweg A7. Op deze wegen staan omleidingborden bij de afritten. Voor fietsers is er een omleiding via de Den Oeverseweg en de Wierweg.

Hinder voor scheepvaart
Het scheepvaartverkeer in de Den Oeversevaart moet rekening houden met tijdelijke kortdurende stremmingen.

Werkzaamheden
De huidige brug Slootdorp over de Den Oeversevaart voldoet niet meer aan de eisen van vooral het zwaardere verkeer. Daarom vervangt de provincie Noord-Holland de huidige brug door een nieuwe. Gelijktijdig met deze werkzaamheden zal de weg, van de Koningin Emmaweg, vanaf de rotonde in Slootdorp tot circa 100 m ten noorden van de nieuwe brug gereconstrueerd worden. Zowel de weg als de brug zal hierbij volgens het principe van duurzaam veilig opnieuw worden ingericht. De weg en de brug zullen worden verbreed. Zodra weg en brug gereed zijn zullen er geen beperkingen meer zijn voor het zwaardere verkeer. Er zijn hierna geen bereikbaarheidsbeperkingen of onnodige omleidingen meer nodig.

---