Gemeente Boekel


Werkzaamheden âombouw en wegdeksanering N605 in de gemeenten Uden, Boekel en Gemert-Bakelâ

De werkzaamheden aan de werkvakken zuid A en zuid B zijn afgerond. In verband met bereikbaarheid van bewoners en bedrijven is gedurende de kerstperiode de gehele zuidzijde tijdelijk opengesteld. In de eerste week van januari 2010 wordt gestart met de werkzaamheden aan het laatste werkvak aan de zuidzijde, werkvak zuid C. De N605 wordt daarom afgesloten vanaf de Sint Magdalenaweg tot aan de Zandhoek.

Tevens wordt vanaf 4 januari 2010 gestart met het verleggen van de kabels en leidingen aan de noordzijde van de N605. Dit is vanaf de komgrens Boekel tot aan de komgrens Volkel. Er wordt aangevangen met de werkzaamheden ter hoogte van de Neerbroek. Tijdens de werkzaamheden kan het doorgaande verkeer gebruik maken van een halve rijbaan. Het verkeer wordt ter plaatse geregeld met een tijdelijke verkeersregelinstallatie. Om optimaal te kunnen werken zal de Neerbroek vanaf 4 januari 2010 voor gemotoriseerd verkeer worden afgesloten. Omwonenden en bedrijven kunnen de Neerbroek bereiken via De Vlonder.
Wanneer een langdurige vorstperiode uitblijft zullen de werkzaamheden aan werkvak zuid C eind februari 2010 gereed zijn. Vervolgens zal dan gestart worden met de civiele werkzaamheden aan werkvak noord A. Deze werkzaamheden zullen zich richten op de ombouw en wegdeksanering van de Neerbroek tot aan de Elzen. Houd onder andere de website van de gemeente Boekel in de gaten voor berichtgeving in een later stadium.

Â

Â

Omdat gedurende de civiele werkzaamheden werkvakken volledig worden afgesloten wordt het doorgaande verkeer door middel van een grote omleidingsroute omgeleid. Het lokale verkeer aan de noordzijde wordt omgeleid met behulp van kleine omleidingsroutes. Op onderstaande kaart zijn in het rood de werkvakken zuid C en noord A weergegeven. De grote omleidingsroute is in het groen weergegeven. De kleine omleidingsroutes zijn in het blauw weergegeven. De grote omleiding voor het doorgaande verkeer zal gedurende de gehele uitvoeringsperiode (mei 2009 - april 2011) van kracht zijn. De kleine omleidingsroute ten behoeve van werkvak noord A zal gedurende de uitvoeringsperiode van maart 2010 tot mei 2010 van kracht zijn.

Tijdens de uitvoeringsperiode wordt u in de gelegenheid gesteld om een kijkje te komen nemen en om vragen te stellen met betrekking tot de uitvoering. Hiervoor kunt u elke dinsdag en donderdag van 9:00uur tot 10:00uur terecht in de keet aan de Gemertseweg 12(a). U kunt zich dan melden bij de toezichthouder, dhr. J. van Alphen.

Informatieavond
Op 11 januari 2010 vindt er van 20.00 tot 22.00 uur een inloopavond plaats in Nia Domo over de werkzaamheden aan de noordzijde van de N605.