Gemeente Medemblik

Raadsvergadering op 4 januari 2010

Op 4 januari 2010 wordt om 20.00 uur in de raadzaal Midwoud de raadsvergadering gehouden.

Agenda
A Algemeen
A.1 Opening/moment stilte
A.2 Loting volgorde stemming
A.3 Spreekrecht burgers*
A.4 Vaststelling agenda
A.5 Ingekomen stukken en mededelingen
A.6 Vaststellen van de besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad d.d.
7 december 2009

B Voorstellen waarbij discussie niet nodig wordt geacht B.1 Beleidsvisie Externe Veiligheid Andijk-Medemblik-Wervershoof B.2 Vaststelling Drank- en horecaverordening Medemblik 2010 B.3 Aanpassen Verordening kwaliteitsregels Peuterspeelzaalwerk Medemblik 2007
B.4 Aanpassen van de Algemene plaatselijke verordening Medemblik B.5 Begroting Op/maat 2010

C Bespreekpunten
C.1 Beschikbaar stellen krediet bouw- en woonrijp maken Bloesemgaerde C.2 Benoeming leden Algemene Vergadering van aandeelhouders Pekelharinghaven B.V.

D Initiatiefvoorstellen
D.1 Vaststelling verordening enquête vergunningafgifte D.2 Instellen van de enquêtecommissie ex artikel 155a Gemeentewet

E Begroting
Er zijn geen begrotingswijzigingen bijgevoegd

F Afronding
F.1 Rondvraag
F.2 Sluiting


* Spreekrecht burgers
Spreekrecht staat open voor burgers met uitzondering van onderwerpen waartegen bezwaar en beroep mogelijk is of is geweest, over benoemingen en over onderwerpen waarover een klacht volgens art. 9.1 Awb kan worden ingediend. Wie van het spreekrecht gebruik wil maken, krijgt gedurende maximaal vijf minuten de gelegenheid om dit te doen. Spreekrecht dient voor aanvang van de vergadering bij de griffier aangevraagd te worden - met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en het onderwerp waarover het woord zal worden gevoerd. Postadres Gemeente Medemblik, Postbus 7, 1670 AA Medemblik. Telefoon: 0229-548282/06-22504129. E-mail: griffie@medemblik.nl.


---

Gemeenteraad live op tv
De vergadering is live op televisie te zien via Radio-Televisie Westfriesland (RTW), kanaal nummer S 12+ (240,00 Megahertz). De uitzending begint om 20.00 uur met het spreekrecht voor burgers. Aansluitend start de raadsvergadering. Kijkers die gebruik maken van digitale ontvangst, treffen dit kanaal niet aan bij de digitale zenders.


---

Raadsvergaderingen online
De raadsvergaderingen van de gemeente Medemblik zijn na afloop van de vergaderingen raadpleegbaar via het internet. Zo kan iedereen achteraf de raadsvergaderingen op een eenvoudige wijze bekijken, beluisteren en doorzoeken. De gemeente Medemblik realiseert deze registratie in samenwerking met NotuBiz uit Rotterdam. De raadsvergaderingen zijn te beluisteren via: http://medemblik.raadsinformatie.nl. De bezoeker van de gemeentelijke website kan op een zeer eenvoudige manier uit het videoverslag filteren wat hij of zij graag (opnieuw) wil bekijken en beluisteren. De onbewerkte versie staat de dag na de raadsvergadering op de website. En na een week is het mogelijk om een specifiek agendapunt van een bepaalde vergadering achteraf nogmaals te beluisteren. Maar er zijn nog meer selecties mogelijk, zoals het beluisteren van één spreker over één specifiek onderwerp tijdens een vergadering.