Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Verlichtingscontrole

Publicatiedatum: 4-1-2010 9:45:51

BARNEVELD- De politie heeft in het kader van de actie `Gelderland verlicht' zondag 3 januari een verlichtingscontrole gehouden op de Groen van prinstererlaan. Er werden tussen 15.00 uur en 20.30 uur vier boetes uitgeschreven voor het niet hebben van fietsverlichting. (01038)

Gelderland verlicht
Om het gebruik van fietsverlichting verder te stimuleren en het aantal slachtoffers tegen te gaan, controleert de politie in Gelderland de komende tijd regelmatig op fietsverlichting. Dit kan zijn in de vroege ochtend langs schoolroutes, tijdens avonduren zowel in als buiten stadskernen of controles gericht op uitgaans- en sportgelegenheden. Om het belang van goede fietsverlichting extra kracht bij te zetten, is samen met het ROVG (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland) een speciale controleactie opgezet. Bij deze controles bekeurt de politie fietsers die hun verlichting niet op orde hebben, maar zorgt er ook direct voor dat fietsers hun weg `verlicht' kunnen vervolgen en veilig op de plaats van bestemming aan kunnen komen. Alle bekeurde fietsers krijgen namelijk een gratis setje (losse) fietslampjes mee.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerker aangehouden na vernieling ruit

Publicatiedatum: 4-1-2010 9:45:07

NIJKERK- De politie heeft zondagavond 3 januari een 30-jarige inwoner uit die woonplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht een ruit van de voordeur van zijn 21-jarige buurman te hebben vernield. Ook zou hij de man woordelijk hebben bedreigd.

Het slachtoffer meldde het voorval rond elf uur bij de politie. De gewaarschuwde agenten troffen beide mannen aan voor de woning van het slachtoffer. De Nijkerker bekende de vernieling. De mannen zouden een conflict hebben gehad. Waar het conflict over ging is de politie nog niet bekend.
(01077)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053