Politie Groningen

Vrijdag 1 januari 2010

Provincie Groningen, 01-01-2010

Groningen: inbreker aangehouden

Een 35-jarige man uit Groningen is donderdagavond door de politie aangehouden voor een inbraak. De agenten kregen een melding dat de 35-jarige even daarvoor op heterdaad was betrapt bij een inbraak in een restaurant aan de Lijnbaanstraat in Groningen. De toegesnelde dienders spraken op aanwijzen van getuigen in de omgeving van het restaurant een man aan. Die ging er hardlopend vandoor, maar viel korte tijd later op de grond. Op dat moment kon hij door achtervolgende agenten in de boeien worden geslagen. De man zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: overval op bedrijf

Twee nog onbekende mannen hebben donderdag in de vroege morgen een overval gepleegd op een bedrijf aan de Koningsweg in Groningen. Het tweetal kwam onder bedreiging van een wapen het pand binnen lopen en bedreigden de aanwezige medewerkers. Zij gingen er met een geldbedrag vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: buschauffeur mishandeld

Een 49-jarige buschauffeur uit Groningen is donderdagmorgen mishandeld door een nog onbekende passagier. De onbekende stapte op het centraal station in en liet twee zones afstempelen. Op het moment dat de passagier de zonegrens gepasseerd was liep de chauffeur naar hem toe om opnieuw te stempelen. Na een complete ronde door de stad zit de man vervolgens nog steeds in de bus. De chauffeur vraagt de man dan ook de bus te verlaten. Bij het openen van de deur bij de bushalte aan de Goudlaan slaat de nog onbekende vervolgens de 49-jarige in het gezicht en weet vervolgens te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man valt van balkon

Een 48-jarige inwoner van Groningen is donderdagmiddag gewond geraakt bij een val vanaf een balkon. Omdat de man de sleutel van zijn woning niet bij zich had besloot hij via het balkon binnen te komen. Hij klom daarbij via het balkon van zijn benedenburen (die op de tweede verdieping wonen) omhoog. Door nog onbekende oorzaak viel de man, tijdens zijn poging zijn balkon te bereiken, naar beneden. Zijn val betrof een aantal meters. Het slachtoffer is met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.