Gemeente Langedijk


* Wmo: nieuwe contracten met leveranciers hulpmiddelen

Wmo: nieuwe contracten met leveranciers hulpmiddelen

04-01-2010 -
De gemeente Langedijk heeft contracten getekend met nieuwe leveranciers van hulpmiddelen voor mensen met een beperking. Dat was noodzakelijk omdat per 1 januari 2010 het contract met de huidige leverancier afliep. De nieuwe leveranciers zijn Hulpmiddelencentrum Friesland en Welzorg. De hulpmiddelen die zij leveren stellen mensen met een beperking in staat in het dagelijks leven te kunnen functioneren; van eenvoudige douchestoelen tot aangepaste elektrische rolstoelen.
Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)
De gemeente Langedijk ondertekende de nieuwe contracten samen met de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard en Heiloo. De aanbesteding voor het leveren van hulpmiddelen vloeit voort uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Volgens deze wet is de gemeente verantwoordelijk voor het beleid dat ervoor moet zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving. Die hulpmiddelen zijn daarbij erg belangrijk.

Kwaliteit
De laatste jaren bestond er bij de gemeente Langedijk onvrede over de levering van hulpmiddelen en ook klanten waren niet altijd tevreden. Daarom is er bij de aanbesteding niet alleen naar de prijs gekeken maar ook naar de kwaliteit. Er is gekozen voor twee leveranciers, zodat cliënten vrije keus hebben. Hiermee hoopt de gemeente een grotere klanttevredenheid te bereiken.

Meer informatie
Heeft u vragen? Neem gerust contact op met het Wmo-loket. Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 10.00 uur (0226-334433), inloopspreekuur op werkdagen van 10.00 tot 12.00 uur.