Politie Gelderland-Midden

Woninginbraak
inbraak in een schuur.
Jongens bekennen brandstichting Westervoortse boerderij
Publicatiedatum: 4-1-2010 11:29:11

WESTERVOORT - Drie Westervoortse jongens hebben bij de politie bekend verantwoordelijk te zijn geweest voor de brand in een boerderij aan het Geerken in hun woonplaats op dinsdag 29 december. De politie kwam het trio (een van dertien en twee van elf) op het spoor nadat een van hen het verhaal thuis had opgebiecht.

Volgens hun verklaring zou het drietal die dinsdagmiddag vuurwerk hebben gegooid in een schuur behorende bij de boerderij. Door het vuurwerk had brandbaar materiaal vlam gevat waarna het vuur snel om zich heen greep. Na een mislukte poging om het vuur te doven waren de jongens in paniek weggevlucht. De boerderij werd uiteindelijk in de as gelegd. Bij het voorval was verder niemand gewond geraakt.

Ouders
De eigenaar van het pand, de gemeente Westervoort, deed aangifte van brandstichting bij de politie. Nadat een van de Westervoortse jongens daags na de brand het verhaal thuis verteld had, namen de ouders contact op met de politie. De jongens werden woensdag 30 en donderdag 31 december aan het politiebureau ontboden en legden een verklaring af over het gebeuren. De jongste twee zijn strafrechtelijk niet vervolgbaar; over de vervolging van de dertienjarige beslist het Openbaar Ministerie.
(078305)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Woninginbraken