Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV: tijd voor zero tolerance in Culemborg, ministers moeten nu optreden of opstappen
maandag 04 januari 2010

Culemborg wordt nu al dagenlang geteisterd door Marokkaanse relschoppers die een spoor van geweld en vernieling achterlaten.

De PVV vraagt zich af hoe het kan dat de straatterroristen nu al dagenlang hun gang kunnen gaan en vindt het hoog tijd voor een `zero tolerance' aanpak waarbij het tuig zo snel mogelijk van straat wordt gehaald.

PVV- Kamerlid Sietse Fritsma licht de situatie toe: "Culemborg is het zoveelste bewijs dat de pappen en nathouden aanpak van minister van der Laan ernstig tekort schiet. Het kabinet moet nu kiezen voor de burger en voor veiligheid en eindelijk straatterroristen met een dubbele nationaliteit het Nederlanderschap ontnemen en het land uit zetten. Als de Ministers het nu weer laten afweten dan moeten ze maar opstappen en een ander het werk laten doen"

Vragen van de leden Fritsma, Brinkman en Wilders (allen PVV) aan de minister voor WWI en de minister van BZK over de ongeregeldheden in Culemborg *


1.)
Hoe is het mogelijk dat tientallen Marokkaanse relschoppers al dagenlang een spoor van vernieling en geweld achterlaten in Culemborg?


2.)
Hoe kan het dat de situatie na vier dagen nog steeds niet onder controle is? Deelt u de mening dat die bescherming nu te kort schiet en dat het tijd is voor een `zero tolerance' aanpak in Culemborg? Zo neen, waarom niet?


3.)
Hoeveel straatterroristen zijn er tot nu toe opgepakt en wat is er concreet gebeurd om het tuig uit te schakelen? Wat is de nationaliteit / wat zijn de nationaliteiten van de daders?


4.)
Realiseert u zich dat de bewoners van Culemborg het geweld, de vernielingen, de bedreigingen en scheldpartijen spuugzat zijn en beschermd willen worden tegen het tuig?


5.)
Klopt het dat de Marokkaanse straatterroristen de initiators zijn van het geweld en dat het geweld niet alleen tegen Molukkers is gericht?


6.)
Erkent u dat het noodzakelijk is om het mogelijk te maken om straatterroristen met een dubbele nationaliteit uit Nederland te verwijderen? Zo neen, waarom niet?


7.)
Wilt u nu eindelijk eens zorgen dat er keihard wordt opgetreden tegen deze straatterroristen of uw biezen pakken, opstappen en een ander die wel daadkrachtig wil optreden het werk laten doen?


*
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/254801/Weer-rellen-in-prob leemwijk-Culemborg-ME-paraat.htm