Free Record Shop neemt winkels over uit faillissement Extrazone

04/01/2010 11:36

Free Record Shop Holding BV

Capelle aan den IJssel, 4 januari 2010

Na weken onderhandelen heeft Free Record Shop overeenstemming bereikt met de curatoren van Sonica over de overname van negen Extrazone winkels en de website Mediadis van Sonica. Niet alle winkels worden overgenomen, tevens neemt Free Record Shop in een aantal winkels ook het winkelpersoneel over.

De SONICA groep, een voor 100% Belgische onderneming, ontstond in 1961 en was marktleider in België in de distributie en verkoop van home-entertainment. Het bedrijf verkeerde enkele maanden in financiële nood, hetgeen leidde tot het faillissement halverwege november.

Voor Free Record Shop betekent de overname een forse uitbreiding van haar winkelbestand en een versterking van haar Beneluxpositie.

De winkelactiviteiten van Extrazone sluiten naadloos aan bij de Free Record Shop winkels in België. De overgenomen winkels zullen in het eerste kwartaal van 2010 worden omgebouwd naar Free Record Shops. Door deze overname wordt Free Record Shop met 81 winkels marktleider in België op het gebied van home-entertainment.

FREE RECORD SHOP NEEMT WWW.MEDIADIS.COM OVER UIT FAILLISSEMENT SONICA

Mediadis.com

Free Record Shop Holding heeft ook de website www.mediadis.com overgenomen, dat de grootste online entertainment winkel is van België. Deze overname betreft niet alleen de domeinnaam, maar ook de organisatie achter deze webwinkel.

Deze overname wordt gezien als een strategische stap in de toekomst om de positie op de online markt te verstevigen. Gezien de grote naamsbekendheid en populariteit van deze site in België zal Mediadis.com in de toekomst onder eigen naam verder gaan.





http://www.freerecordshop.nl