Gemeente Dongeradeel


Vanaf 4 januari OV-chipkaart in Fryslân

Vanaf maandag 4 januari kunt u de OV-chipkaart in alle bussen van Fryslân gebruiken. Naast Connexxion is Qbuzz dan ook klaar voor de OV-chipkaart. De OV-chipkaart is de nieuwe, gemakkelijke manier van betalen voor openbaar vervoer. U reist ook in de treinen van NS met de kaart. Begin 2010 volgt de Qliner Lelystad-Heerenveen-Groningen en later de treinen van Arriva.

De voordelen van de OV-chipkaart
De OV-chipkaart kent vele voordelen ten opzichte van de `oude' betaalmethoden voor het openbaar vervoer. Een greep uit alle voordelen:

1. Voor al het openbaar vervoer in Nederland hebt u in de nabije toekomst nog maar één vervoerbewijs nodig: de OV-chipkaart.
2. U betaalt alleen voor de werkelijk afgelegde reisafstand: u betaalt dus nooit teveel voor uw (bus)reis.
3. U hoeft nooit meer na te denken over strippen en zones: de apparatuur voor de OV-chipkaart berekent automatisch uw reiskosten (10 cent per kilometer tot en met 31 maart).

Qbuzz
Op alle Friese bussen van Qbuzz reist u vanaf 4 januari met de OV-chipkaart. Deze bussen zijn wit en blauw van kleur.

Sinds 13 december verzorgt Qbuzz ook het stad- en streekvervoer in Groningen-Drenthe. Op deze bussen kunt u nog niet met de OV-chipkaart reizen. Deze bussen zijn herkenbaar aan hun rood-grijze kleur.

Strippenkaart
De strippenkaart blijft voorlopig geldig als vervoerbewijs. Net als de papieren abonnementen. De vervoermaatschappijen informeren reizigers ruim van te voren wanneer de strippenkaart niet meer geldig is.

Gratis kaart
Van 4 tot en met 31 januari vragen alle OV-reizigers een gratis persoonlijke OV-chipkaart aan met automatisch opladen en 5 euro reissaldo op www.frieseovchipkaart.nl.

Vragen
Hebt u vragen over de gratis kaartactie, kijkt u dan op www.frieseovchipkaart.nl.
U kunt eventueel ook bellen met het provinciehuis op (058) 29 259 25.

Wegwerkzaamheden