FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: onverantwoordelijk Bovag tekent cao niet

Vol ongeloof ontving FNV Bondgenoten Bovags weigering om de cao voor de kleinmetaal te ondertekenen en het verzoek voor nieuw overleg. FNV Bondgenoten weigert om weer om tafel te gaan met de Bovag. Bovags weigering heeft grote consequenties voor de gehele branche. Juist de motorvoertuigen en tweewielerbedrijven hebben heel veel aan de cao zoals die met de werkgeversorganisatie FWM is overeengekomen. De afspraken hierin helpen de economische problemen op te vangen met crisis bestrijdingsdagen en een loonkostenontwikkeling die in 2010 de nul nadert.

Jan Berghuis, bestuurder FNV Bondgenoten: "Bovag gaat het nieuwe jaar nu al slecht in met de weigering en het verzoek om over een slechtere cao te praten. Wij zijn `gekke Gerritje' niet. Het budget van 10 miljoen euro voor arbeidsmarkt en opleiden dreigt door de weigering van Bovag te vervallen." Bovag zet het voortbestaan van brancheverenigingen als OOMT en Innovam op het spel. FNV Bondgenoten ondersteunt dan ook de actie van FWM om Bovag te verwijderen uit alle besturen van de Metaal&techniek. Bovags handelwijze is vooral in het licht van het bestrijden van de crisis volstrekt onverantwoordelijk. De gehele sector en de medewerkers van Bovag zijn het kind van de rekening.

FNV Bondgenoten bespreekt tijdens een ledenvergadering in de derde week van januari de door de Bovag veroorzaakte situatie en de vervolgstappen. De leden zullen zich uitspreken of er een ultimatum naar de Bovag wordt opgestuurd, waarna eventueel acties en stakingen volgen.