Toshiba brengt pensioenregeling onder bij AEGON

04/01/2010 13:46

AEGON Nederland

Toshiba Medical Systems brengt zijn pensioenregeling onder bij AEGON. De Europese verkoop- en serviceorganisatie in medisch diagnostische apparatuur maakt de overstap per 1 januari 2010. De pensioenregeling voor de werknemers van Toshiba blijft ongewijzigd.

Toshiba Medical Systems Europe in Zoetermeer heeft 175 werknemers in dienst. Hun basispensioen is een salarisdiensttijdregeling, waarbij de pensioenuitkering onder meer afhankelijk is van het salarisverloop en het aantal dienstjaren. Voordeel is dat de werknemer vanaf indiensttreding precies weet hoeveel pensioen hij uiteindelijk ontvangt. Naast het basispensioen kent Toshiba een excedentregeling op basis van beschikbare premie.

Ook de 30 gepensioneerden en de 260 gewezen deelnemers worden ondergebracht bij AEGON. Het totale premievolume bedraagt 2,5 miljoen euro. Het belegde vermogen van 33 miljoen euro wordt belegd door AEGON Asset Management.

Jos Ruis, vice president van Toshiba Medical Systems: "De keuze voor AEGON is onder meer gemaakt omdat zij op een flexibele manier konden inspelen op de economische uitdagingen waarmee we thans te maken hebben."

Heiko Hoogendijk, directeur van AEGON Corporate & Institutional Clients: "Met Toshiba mogen we weer een grote, aansprekende naam toevoegen aan onze klantenportefeuille. Toshiba heeft gezocht naar een pensioenuitvoerder die zijn werk met de nodige flexibiliteit en deskundigheid doet. Wij zijn er trots op dat AEGON aan die hoge eisen voldoet."








AEGON