Gemeente Anna Paulowna

Een toost op het nieuwe jaar
De burgemeester brengt een toost uit op het nieuwe jaar.

2010. Een nieuw jaar. Tijd om de balans op te maken over het afgelopen jaar. Maar ook tijd voor goede voornemens, vooruitkijken, plannen maken.

Mijn 2009
Ik kijk persoonlijk terug op een goed jaar. 2009 Was voor mij het jaar dat ik burgemeester van Anna Paulowna mocht worden. Dat betekende veel kennismaken. Met bestuurders en medewerkers, maar ook met inwoners. Ik heb veel gesprekken gevoerd, veel festiviteiten bijgewoond. Intussen kan ik zeggen dat Anna Paulowna een hechte gemeenschap is met nuchtere, betrokken inwoners. Maar ook dat Anna Paulowna een moderne gemeente is, die niet bang is voor vernieuwing.

Trots
Zo zijn de eerste belangrijke stappen naar een nieuwe fusiegemeente gezet. De gemeentelijke herindeling leeft, kijk alleen al naar de hoge opkomst bij inloopavonden hierover. Inmiddels wijst alles erop dat de fusie doorgaat. Achter de schermen wordt hard gewerkt om het proces in 2012 te voltooien. Daarbij vind ik het belangrijk dat de belangen voor onze gemeente goed worden gewaarborgd.
Daarnaast ben ik trots op de ingebruikname van ons nieuwe gemeentehuis in de multifunctionele accommodatie âDe Ontmoetingâ. Een vernieuwend concept in een moderne vormgeving, uniek in de omgeving. Vrijdag 12 februari openen we het gebouw officieel. Op 13 februari verwelkom ik u graag op de Open Dag, om de trots met u delen.

Vooruit
2010 Is een bijzonder jaar voor de gemeente. In maart kiest u een nieuwe gemeenteraad. Daarna wordt een college benoemd en een nieuw collegeprogramma opgesteld. Wat mij betreft zijn gemeenteraadsverkiezingen de belangrijkste verkiezingen, omdat u met dit democratisch recht invloed kunt uitoefenen op wat er direct in uw eigen leefomgeving gebeurt.
Verder is 2010 een speciaal jaar voor Wieringerwaard, want de polder bestaat vier eeuwen. Eind mei gaan de festiviteiten officieel van start tijdens een feestweek, maar ook de rest van het jaar staan veel feestelijkheden in het teken van de rijke geschiedenis van 400 jaar Wieringerwaard. Kijk voor meer informatie op
www.400jaarwieringerwaard.nl.

Ook voor de Lentetuin in Breezand is 2010 een buitengewoon jaar. In maart viert ze haar 30 jarig bestaan, geheel in het thema âRuslandâ. Voor mij wordt het de eerste keer dat ik dit unieke evenement als burgemeester mag openen. De Lentetuin en de Bloemendagen in mei zijn jaarlijkse evenementen die fungeren als kleurrijke visitekaartjes voor onze gemeente, maar doen ook onze eigen inwoners weer even beseffen welke pracht onze regio te bieden heeft.

Wensen
Tot slot wil ik u, namens het hele college, het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Een gezond en gelukkig 2010 en tot ziens op een van de vele bijzondere gelegenheden dit jaar!

Hans van den Doel
Burgemeester