Landstede

Eerste vmbo-ers starten met gecombineerde vmbo-mbo opleiding

De eerste vmbo- leerlingen die doorleren voor hun Landstede MBO- diploma op TalentStad starten hun opleiding.

Dit is de opleiding Voertuigen Techniek en Transport & Logistiek; een gecombineerde vmbo-mbo opleiding (VM2), die TalentStad in samenwerking met Landstede Harderwijk aanbiedt.

Deze opleiding biedt leerlingen de mogelijkheid versneld in het bezit te komen van het mbo niveau 2 diploma. Het doel is leerlingen een geïntegreerd leertraject aan te bieden in hun vertrouwde leeromgeving die hen in staat stelt, op een praktische manier en in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, hun talenten te ontwikkelen.

De opleiding
Een leerlijn in de vorm van één traject, dat wordt aangeboden op en vanuit één onderwijslocatie (TalentStad Blaloweg) door één onderwijsteam. Leerlingen starten de opleiding in het derde leerjaar van het voortgezet onderwijs en blijven vervolgens drieënhalf tot vier jaar onderwijs volgen op TalentStad.

Zij leren verder in hun eigen vertrouwde omgeving onder begeleiding van een team docenten dat bestaat uit hun eigen docenten en Landstede docenten.

Toegevoegde waarde
De doorlopende leerlijn moet resulteren in een stijging van het percentage leerlingen dat een startkwalificatie behaalt. Wat de opleiding verder uniek maakt is dat TalentStad de enige vmbo school in de regio is, die Transport & Logistiek als opleiding aanbiedt.