Brabantse ondernemers zijn klaar met de crisis

04/01/2010 14:59

Bureau & Zo

Brabantse ondernemers zijn klaar met de crisis!

www.klaarmetdecrisis.nu online voor ondernemers die vooruit willen

Eindhoven - Brabantse ondernemers hebben een moeilijk jaar achter de rug. Is de crisis nu voorbij? Dat hoor je de initiatiefnemers van www.klaarmetdecrisis.nu niet zeggen. "Maar van bij de pakken neerzitten is nog geen ondernemer wijzer geworden", stelt Ingrid van Ierland van Bureau & zo uit Eindhoven. Klaar met de Crisis moet volgens haar een netwerk worden van en voor Brabantse ondernemers die vooruit willen. "Want het is hoog tijd voor een positief geluid". Klaar met de Crisis is ook een oproep aan ondernemers in onze provincie om creatief te zijn, nieuwe contacten te leggen en hun schouders eronder te zetten. "Hoe meer ondernemers meedoen, hoe beter". Aanmelden kan op de website, waar je direct contact kunt leggen met andere ondernemers die in 2010 weer vooruit willen.

Het idee 'Klaar met de Crisis' was in eerste instantie bedoeld voor een potentiële opdrachtgever van Bureau & zo, maar die moest zich op het laatste moment terugtrekken. "Door de crisis was er geen budget meer". Hoe ironisch. "Maar de reacties die we kregen waren zo enthousiast dat we hebben besloten om het dan maar zélf te doen", zegt Ingrid. Een paar telefoontjes later vond zij partners FullWebService, Nul40 Media Services en BDO, Volvo-dealer Van Roosmalen bereid om geheel belangeloos mee te werken en was het initiatief een feit. "We hebben ons de afgelopen weken uit de naad gewerkt om alles rond te krijgen".

Ondernemersscan en nieuwe contacten

De website www.klaarmetdecrisis.nu is het centrale punt in het netwerk dat Ingrid en haar collega-initiatiefnemers voor ogen hebben. "BDO heeft speciaal voor ons een handige ondernemersscan ontwikkeld die in een paar minuten antwoord geeft op de vraag: ben ik klaar voor 2010?". Ook is de website gekoppeld aan LinkedIn, zodat iedereen die zich aanmeldt gemakkelijk contacten kan leggen met andere ondernemers. "Via LinkedIn en Twitter kan iedereen volgen wat we doen, je kunt je ook aanmelden voor de business update met positief nieuws die we per e-mail versturen".

Ambassadeurs

Klaar met de Crisis moet als een sneeuwbal gaan groeien en volgens Ingrid kan dat alleen maar als zoveel mogelijk ondernemers het initiatief steunen. "Ik roep alle Brabantse ondernemers op om het initiatief te steunen, zich aan te sluiten en hun eigen netwerk uit te nodigen". Om de boodschap extra kracht bij te zetten, heeft Bureau & zo een aantal ambassadeurs benaderd om hùn verhaal te vertellen in korte filmpjes. Onder hen bijvoorbeeld Erik Kamps van BMW Dealervereniging Nederland, Wim Van der Steen van Mövenpick Hotels en Peter Schiphorst van de Eindhovense Coresta Group, gespecialiseerd in real estate management. "Het zijn heel verschillende ondernemers die gemeen hebben dat ze vechten voor hun bedrijf en sterker uit de crisis zijn gekomen". Een van de ambassadeurs is het afgelopen jaar zelfs failliet gegaan, maar is nu helemaal klaar voor 2010. "Dat is precies wat we met dit initiatief willen laten zien: we moeten dùrven ondernemen".





http://www.klaarmetdecrisis.nu