Gemeente Rotterdam

vraagwijzer houdt voortaan spreekuur in blijdorp

04 januari 2010 | rotterdam | persbericht

Betere service aan bewoners

Vanaf 6 januari kunnen inwoners van Blijdorp met vragen over zorg en welzijn terecht in hun eigen wijk. De consulenten van VraagWijzer houden voortaan iedere woensdag spreekuur in het pand van de bewonersorganisatie aan de Statenweg. Daarmee voorziet deelgemeente Noord in een behoefte van de inwoners van Blijdorp. Op woensdag 6 januari zal bestuurder Scalzo het eerste spreekuur feestelijk inluiden.

VraagWijzer Noord is gevestigd in de Stadswinkel aan het Eudokiaplein. Deze locatie is vanuit Blijdorp met openbaar vervoer niet gemakkelijk te bereiken. Daarom is besloten om een speciaal VraagWijzer spreekuur te houden in de wijk zelf. Het pand van de bewonersorganisatie Blijdorp is daarvoor geschikt. Ook het maatschappelijk werk en het juridisch loket houden er al wekelijks spreekuur. Het spreekuur van VraagWijzer is iedere woensdag van 10.00 tot 13.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

VraagWijzer is er voor iedereen met een vraag over zorg of welzijn. Of het nu gaat om schuldhulpverlening, aanpassingen in huis voor ouderen, vrijwilligerswerk of kindertoeslag. Bij VraagWijzer kan iedereen terecht met de meest uiteenlopende vragen. De consulenten helpen mensen de weg te vinden naar de juiste instanties, leggen contact, bemiddelen en helpen in enkele gevallen om formulieren in te vullen.

Op 6 januari wordt het eerste spreekuur gehouden. Bestuurder Scalzo zal dat feestelijk inluiden. De bewoners van Blijdorp zijn in december op de hoogte gesteld van het spreekuur door middel van een flyer die huis-aan-huis is verspreid.

Praktische informatie opening eerste spreekuur:

Woensdag 6 januari, 10.30 uur, pand bewonersorganisatie Blijdorp, Statenweg 102.

Rotterdam, 4 januari 2010

Vraagwijzer