Gemeente Breda

Aangepaste afvalinzameling door winterweer

Vanwege het winterse weer is de afvalinzameling in Breda aangepast. Maandagochtend 4 januari zijn alle voertuigen van Afvalservice vertrokken om zoveel als mogelijk afval op te halen op de routes in Heusdenhout/Brabantpark, Sportpark en Teteringen.

Het inzamelen van restafval/gft én papier gebeurt daar waar het kan, waarbij de veiligheid voor zowel burgers als medewerkers van Afvalservice voorop staat. De containers die niet kunnen worden leeggemaakt, worden - overeenkomstig de planning in de Bredakalender 2010 - volgende week geleegd.

Verschoven inzameling

Vanwege de feestdagen is deze week sprake van een verschoven afvalinzameling. Alle wijken zijn één dag vooruitgeschoven: de exacte inzameldagen zijn terug te vinden in de Bredakalender 2010.

De inzameling van grofvuil, ijzer, wit- en bruingoed vindt plaats volgens planning.

Â

Milieustations

De beide milieustations in Breda zijn op dit moment open. Per dag wordt bekeken of het milieustation Slingerweg open kan blijven, want de mogelijkheid bestaat dat de medewerkers ervan ingezet moeten worden bij de inzameling in de wijken.
Overigens is sinds 1 januari 2010 dit milieustation voortaan elke dinsdag gesloten.

Â

Extra container

In de Haagse Beemden en in Wisselaar wordt vandaag een container geplaatst waarin bewoners hun vuilniszakken kwijt kunnen. In de Haagse Beemden komt de container te staan in het Cannaertserf tussen Heinoord en Boerenerf. In de Wisselaar komt deze in de Tielrodestraat bij het winkelcentrum. In genoemde wijken wordt volgens de planning vrijdag weer afval opgehaald. Bewoners mogen vrijdag bij het aanbieden van hun afvalcontainer vuilniszakken naast de container zetten.

Â

Containers die niet zijn geleegd

De restafval en gftcontainers die zaterdag zijn blijven staan worden niet meer leeggemaakt. Bewoners worden gevraagd de containers binnen te halen en die deze week volgens de planning in de Bredakalender 2010 weer buiten te zetten. Men mag ook vuilniszakken erbij zetten.

Â

Inhaalactie papiercontainers

De papiercontainers die zijn blijven staan in het Ginneken worden, in afwijking van de planning in de Bredakalender, volgende week dinsdag leeggemaakt.

Â

Kerstboomverbrandingen

De vanaf woensdag 6 januari geplande kerstboomverbrandingen gaan gewoon door.

Â

Informatie

Voor vragen kan men bellen met Afvalservice, telefoonnummer 14 076.

Â

Breda, 4 januari 2010

Â