Gemeente Capelle a/d IJssel

Gemeenten strooien minder door zouttekort

Een aantal gemeenten in de regio Rotterdam strooit per direct alleen nog zout op de doorgaande hoofdwegen. Reden hiervoor is een tekort aan strooizout. Het gaat om de gemeenten Albrandswaard, Westvoorne en Capelle aan den IJssel. In verband met de aanhoudende vrieskou en het inmiddels landelijk ontstane tekort aan strooizout is het onduidelijk wanneer zoutleveranciers nieuwe voorraden kunnen leveren.

Rijkswaterstaat en de Provincie krijgen als eerstverantwoordelijken zout aangeleverd, waardoor er voor de gemeenten minder zout beschikbaar is. Om de wegen toch begaanbaar te houden, nemen de gemeenten diverse maatregelen. De gemeenten waarschuwen echter om extra voorzichtig te zijn in het verkeer.

Capelle aan den IJssel
De gemeente Capelle aan den IJssel heeft nog zo'n 50 ton strooizout in voorraad. Daarmee is de bodem in zicht. De voorraad is slechts voldoende om tweemaal de volledige strooiroute af te gaan. Daarom kiest de gemeente om vanaf dinsdag 5 januari alleen nog op de hoofdroutes te strooien, zodat deze in ieder geval langer begaanbaar blijven. Gevolg is dat op secundaire wegen en fietspaden niet meer wordt gestrooid. Wel worden de fietspaden schoongeborsteld en met zand bestrooid. Om weggebruikers op mogelijke gladheid te attenderen, zet de gemeente acht mobiele matrixborden in op de belangrijkste toegangswegen van Capelle. Daarnaast is de gemeente op dit moment even niet in staat om zout via de gemeentewerf aan particulieren te leveren.

Zodra er een nieuwe zoutvoorraad geleverd wordt, gaat de gemeente weer over op de reguliere strooiroute. Kijk voor de meest actuele stand van zaken op www.capelleaandenijssel.nl.

Noot voor de redactie,