Gemeente Westvoorne


Gemeenten strooien minder door zouttekort

Een aantal gemeenten in de regio Rotterdam strooit per direct alleen nog zout op de doorgaande hoofdwegen. Reden hiervoor is een tekort aan strooizout.

Het gaat om de gemeenten Brielle, Albrandswaard, Schiedam, Westvoorne en Capelle aan den IJssel. In verband met de aanhoudende vrieskou en het inmiddels landelijk ontstane tekort aan strooizout is het onduidelijk wanneer zoutleveranciers nieuwe voorraden kunnen leveren.

Rijkswaterstaat en de Provincie krijgen als eerstverantwoordelijken zout aangeleverd, waardoor er voor de gemeenten minder zout beschikbaar is. Om de wegen toch begaanbaar te houden, nemen de gemeenten diverse maatregelen. De gemeenten waarschuwen echter om extra voorzichtig te zijn in het verkeer.

Gladheidbestrijding Westvoorne: zout wordt vervangen door zand

Vanaf 4 januari gebruikt de gemeente Westvoorne zand om de gladheid te bestrijden.

Â

De aanhoudende bestrijding van de gladheid op de wegen in de bebouwde kom heeft tot gevolg dat de zoutvoorraad van de gemeente Westvoorne bijna volledig is gebruikt. Ondanks een uitgaande bestelling van nieuw strooizout direct na de eerste periode van vorst en sneeuwval, kan niet worden gegarandeerd dat de zoutvoorraad tijdig is aangevuld. Omdat momenteel onzeker is of tijdig voldoende strooizout kan worden geleverd en over welke periode gladheidbestrijding nog noodzakelijk is, gebruikt de gemeente als alternatief bestrijdingsmiddel (rivier)zand. De voorraad strooizout wordt -zolang deze nog beschikbaar is- met voorrang ingezet voor de busroute.