Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
30 december 2009


--Persbericht-

Nieuwjaarsreceptie in teken van 5 jaar Oost Gelre

Op maandag 4 januari 2010 houdt de gemeente Oost Gelre de nieuwjaarsreceptie voor al haar inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen. De receptie vindt plaats in de Oude Calixtuskerk, Mattelierstraat 5 in Groenlo van 20.00 tot 22.30 uur.

Erik Schuurman neemt ons mee door eerste lustrum

Oost Gelre, ontstaan op 1 januari 2005, bestaat dan 5 jaar. De nieuwjaarsreceptie zal dan ook in het teken staan van dat eerste lustrum. Wat hebben we in die eerste 5 jaar bereikt? Wat ging er goed en zijn er dingen die beter kunnen? De burgemeester zal hier in zijn nieuwjaarstoespraak nader op ingaan. Daarna zal onze gastgespreksleider Erik Schuurman de genodigden in de zaal meenemen op reis door dat eerste lustrum.

Sportkampioenen / muziek

Uiteraard is er ook weer aandacht voor de sportkampioenen 2009 die onze gemeente rijk is, in totaal maar liefst 17 kampioenen die landelijk, Europees of zelfs wereldwijd medailles in de wacht gesleept hebben. De muzikale omlijsting van de avond wordt verzorgd door een jonge enthousiaste band uit onze gemeente, die sinds een klein half jaar flink aan de weg timmert: Van Oorsprong.

Expositie portretten burgemeesters

Portretschilder Corinne Veen heeft het afgelopen jaar een prachtige serie portretten van de burgemeesters in de Achterhoek geschilderd, dit naar aanleiding van het eerste lustrum van de acht heringedeelde gemeenten in de Achterhoek.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie zal de officiële onthulling van deze portretten van 'Eerste Burgers' plaatsvinden. Vervolgens zullen ze worden geëxposeerd in de acht gemeenten.