Gemeente Tilburg

Nummer
2009502BW
Datum
31 december 2009

Stadswinkel Reeshof na 13.00 uur alleen op
afspraak open

Vanaf maandag 4 januari werkt stadswinkel Reeshof na 13.00 uur alleen op afspraak. Voorheen was dit na 16.00 uur. De uitbreiding van afspraaktijden in de Reeshof is een proef en duurt een jaar. Met deze maatregel wil de gemeente ervoor zorgen dat meer mensen op afspraak langskomen. Hierdoor wordt de klantenstroom beter beheersbaar en de wachttijd korter.
Hoge piek
Sinds 1 oktober 2008 werken de locaties Centrum, Noord, Reeshof en Berkel-Enschot na 16.00 uur alleen op afspraak. Uit de Benchmarking Publiekszaken 2009 is gebleken, dat in 2008 34% van alle bezoekers op afspraak langskwam. In 2007 was dit nog 18,75%. Hoewel de afsprakenservice goed werkt, is er bij stadswinkel Reeshof een keerzijde. Soms zitten de afsprakenlijsten vol en kiest een klant ervoor om nog voor 16.00 uur binnen te lopen. Het gevolg is dat er een hoge piek is voor 16.00 uur en er zijn langere wachttijden, omdat klanten met een afspraak voorgaan. Daarom heeft de gemeente besloten de dienstverlening in stadswinkel Reeshof te verbeteren door de afspraaktijden uit te breiden. Klanten die op afspraak langskomen, zijn ervan verzekerd dat zij in tien minuten geholpen zijn.
Succesvol
De gemeente gaat de bezoekersstromen in stadswinkel Reeshof het komende jaar nauwkeurig volgen en evalueren. De proef is succesvol als:
- 85% van de klanten met een afspraak in tien minuten geholpen is;
- 90% van de klanten zonder afspraak in twintig minuten geholpen is;
- de gedeelde wachtruimte met wijkcentrum Heyhoef weer genoeg ruimte biedt voor wijkbewoners;

- de klanttevredenheid minimaal een 7,8 scoort: het gemiddeld rapportcijfer dat de stadswinkels in 2009 van bezoekers kregen (onderzoek TNS NIPO). Afspraak maken
Bezoekers kunnen zelf een afspraak maken via www.tilburg.nl of bellen naar telefoonnummer (013) 213 13 13. Een bezoek aan de gemeente is overigens niet altijd nodig. Via het Digitaal loket op www.tilburg.nl zijn steeds meer zaken online te regelen. Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.




Gemeente Tilburg