Gemeente Nuenen


Vrijwilligersprijs 2009 voor Mark Deckers van Club Sam

Op zondagmiddag 3 januari jl. reikte burgemeester mr. W.R. Ligtvoet tijdens de nieuwjaarsontmoeting in Het Klooster, tijdens zijn nieuwjaarstoespraak, de vrijwilligersprijs 2009 uit aan de heer Mark Deckers. Hij is de coördinator van Club Sam, een ontspanningsvereniging voor thuiswonende verstandelijk en meervoudig gehandicapte kinderen en jongeren. De bijbehorende cheque van ⬠1000,-- is voor deze vereniging.

Â

Mark Deckers (23 jaar), is sinds 1999 (ruim 10 jaar) vrijwilliger bij Club Sam, waarvan 1,5 jaar assistent-coördinator. Anderhalf jaar geleden volgde hij zijn zeer verdienstelijke voorganger Gerald van Engeland op en werd hij de coördinator van Club Sam.

Â

Mark heeft de website gemaakt van Club Sam en hij organiseerde dit jaar voor het eerst een vakantieweek voor en door leden en vrijwilligers van Club Sam. Door het grote succes wordt dit een jaarlijks terugkerende activiteit. Zonder de andere vrijwilligers binnen Club Sam te kort te doen gaat de vrijwilligersprijs naar de jeugdige 23-jarige coördinator Mark Deckers. Het thema van de vrijwilligersprijs dit jaar was immers âjeugd en vrijwilligerswerkâ . Club Sam bestaat uit een grote groep vrijwilligers tussen de 15 en 25 jaar, die iedere zaterdag liever naar Club Sam gaat dan naar een betaald bijbaantje. Juist die jonge groep maakt Club Sam zo bijzonder.

Â
Â