Gemeente Veenendaal


Veenendaal Vernieuwt!

Veenendaal vernieuwt! Zowel binnen de gemeentegrenzen als binnen de gemeentelijke organisatie. Vanaf 1 januari 2010 werkt de gemeente Veenendaal met een nieuw organisatiemodel. Met deze organisatieverandering willen we beter kunnen inspelen op maatschappelijke en bestuurlijke ontwikkelingen. Vraaggericht is het sleutelwoord; burgers, bedrijven en instellingen spelen de hoofdrol in onze dienstverlening.

Wat is er veranderd? De nieuwe organisatie bestaat uit één centrale directie, twee stafdelingen en acht lijnafdelingen. De afdelingshoofden vormen samen met de directie het management. Beleid en uitvoering zijn gesplitst en alle publieksdiensten zijn in één afdeling samengebracht. Front- en backoffice zijn duidelijker gescheiden, waardoor de dienstverlening beter zal verlopen. Â
Medio januari vinden er interne verhuizingen plaats. Eind januari zijn deze achter de rug en is de nieuwe organisatie ook fysiek een feit. Verreweg de meeste afdelingen vindt u op het gemeentehuis. Een compleet overzicht is te vinden op de gemeentelijke site. Ons postadres en de directe doorkiesnummers blijven ongewijzigd. Vanaf begin 2011 nemen we de uitbreiding aan het gemeentehuis officieel in gebruik. Dan zitten alle medewerkers van de gemeente onder één dak.