VerBOUWgarantie Plus voldoet aan eisen NHG

04/01/2010 08:38

Stichting BouwGarant

Wanneer een opdrachtgever een hypotheek wil afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) dient het ingeschakelde bouwbedrijf te beschikken over een insolventieverzekering. Deze regel is door NHG 1 januari 2010 ingevoerd. De VerBOUWgarantie Plus van BouwGarant biedt uitkomst.

Om tegemoet te komen aan de vraag van zowel opdrachtgevers als deelnemers is door BouwGarant de VerBOUWgarantie Plus ontwikkeld. Deze garantie voldoet aan de eisen die NHG stelt. Dus kan de opdrachtgever die een huis laat bouwen door een BouwGarant-aannemer zijn hypotheek met NHG afsluiten.

De VerBOUWgarantie Plus kent in vergelijking met het basisproduct van BouwGarant een ruimere schaderegeling bij een eventueel faillissement van de aannemer. Op de VerBOUWgarantie Plus is de Garantieregeling 2006 van toepassing. Met de toevoeging dat bij faillissement de schade van een opdrachtgever tot maximaal 17% van de contractsom wordt vergoed, dit betekent een maximale dekking van 59.500 euro (17% van 350.000 euro).

De VerBOUWgarantie Plus kan alleen worden afgesloten als er wordt gewerkt met een bouwbedrijf dat is aangesloten bij BouwGarant.

Meer informatie vindt u op www.bouwgarant.nl





http://www.bouwgarant.nl