CNV Onderwijs

4 januari 2010

Studenten, neem voor de zekerheid je oude OV-kaart mee

Categorie: Actueel Starters

Utrecht 3 januari 2010 - De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) adviseert studenten om hun oude OV-jaarkaart uit 2009 nog even bij zich te houden. Er is veel onduidelijkheid bij studenten rond de nieuwe OV-chipkaart die per 1 januari is ingevoerd. Problemen rond het aanvragen van de chipkaart, het activeren ervan en het in- en uitchecken met de kaart leiden tot veel vragen en onzekerheid bij studenten over hoe zij geldig kunnen reizen. Een opluchting voor studenten, ze kunnen hoe dan ook reizen; de oude papieren OV-kaart wordt door de NS tot 1 februari gedoogd.

Morgen is de eerste dag dat veel studenten reizen met de per 1 januari ingevoerde Studenten OV-chipkaart. Uiteindelijk heeft het merendeel van de studenten de chipkaart ontvangen, maar is het niet geheel duidelijk wanneer en hoe zij er geldig mee kunnen reizen. Het opladen van het reisrecht kan in ieder geval nog tot 1 februari. Tot die tijd kunnen studenten geldig reizen met de niet geactiveerde chipkaart of hun oude papieren OV-kaart.

Voorzitter van de LSVb Gerard Oosterwijk: "Het is vervelend dat het allemaal zo onduidelijk is, maar voorop staat dat iedere student kan reizen. Neem je oude OV mee en zorg dat je de OV-chipkaart voor 1 februari hebt opgeladen."

---