Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 01/GH
Datum: 4 januari 2010

Provincie Fryslân zet succesactie door;
nieuwe actie gratis OV-chipkaart

Busmaatschappij Qbuzz start vandaag 4 januari met de introductie van de OV-chipkaart voor haar reizigers in Zuidoost Fryslân. Daarom gaat de provincie Fryslân door met de publiekscampagne om de aanschaf van een persoonlijke OV-chipkaart te stimuleren. Vanaf maandag 4 januari kan de gratis persoonlijke OV-chipkaart met automatisch opladen én 5 euro reissaldo weer worden aangevraagd. "De gratis kaartactie is in oktober en november 2009 zo'n succes gebleken dat we de reizigers van Qbuzz en andere geïnteresseerden deze actie niet willen onthouden" aldus gedeputeerde Piet Adema.

Het principe van de actie is dezelfde bij als de vorige campagne. OV-reizigers en andere geïnteresseerden vragen via internet op www.frieseovchipkaart.nl de gratis persoonlijke kaart aan. Binnen 4 weken ontvangen mensen deze thuis inclusief automatisch opladen en 5 euro gratis reissaldo. Piet Adema: "Wederom werkt kaartproducent Trans Link Systems mee om de actie goed te laten verlopen. De OV-chipkaart maakt gebruik maken van het OV voor reizigers erg gemakkelijk". De campagne duurt van 4 tot en met 31 januari 2010.

Qbuzz sluit nu ook aan bij de OV-chipkaart in Fryslân. Annemarie Zuidberg, concessiedirecteur Qbuzz: "Qbuzz is in Zuidoost Fryslân is klaar voor de introductie van de OV-chipkaart. Samen met de provincie Fryslân vertrouwen wij erop dat onze klanten enthousiast zullen zijn over het gemak dat deze kaart biedt. De actie van de provincie zorgt ervoor dat veel Friezen de voordelen snel gaan ervaren. Later dit jaar worden aangrenzende gebieden in Groningen en Drenthe voorzien van OV-chipkaart apparatuur, waardoor ook onze grensoverschrijdende klanten deze kaart kunnen gebruiken".

10 cent per kilometer
Sinds 15 september reizen mensen met de OV-chipkaart voor het actietarief van 10 cent per kilometer in Fryslân in de bussen van Connexxion. Per januari zou dit actietarief omgezet worden naar het reguliere tarief van 12 cent per kilometer. Om Qbuzz-reizigers ook te laten profiteren van het actietarief, is besloten dit te verlengen tot 1 april 2010. Op deze manier denkt de provincie het gebruik van de OV-chipkaart mede te stimuleren.

Piet Adema: "Ik ben blij dat nu in de hele provincie met uitzondering van de Waddeneilanden met deOV chipkaart gereisd kan worden".


---- --