Ingezonden persbericht


Electrabel sluit overeenkomst met Dimension Data voor LAN-infrastructuur van nieuw hoofdkantoor Ontwerp, implementatie en beheer van nieuw netwerk

Barneveld, 4 januari 2010 - Dimension Data gaat de IT-infrastructuur van het nieuw te bouwen hoofdkantoor van energieleverancier Electrabel ontwerpen en implementeren. Daarnaast verzorgt Dimension Data het onderhoud van het nieuwe netwerk voor het toekomstige Electrabel-hoofdkantoor Voorsterpoort in Zwolle, dat in mei 2010 zal worden betrokken. Dit hoofdkantoor biedt plaats aan circa zevenhonderd medewerkers.

Electrabel maakt deel uit van GDF SUEZ, een internationale industriële en dienstverlenende groep die actief is op het vlak van energie en milieu. Electrabel profileert zich in de Benelux als leverancier van wereldwijde energieoplossingen op maat.

Voor het ontwerp van de netwerkinfrastructuur heeft Dimension Data de wensen en eisen van Electrabel vertaald naar een passende, flexibele oplossing. De geboden oplossing biedt een schaalbare en toekomstvaste netwerkinfrastructuur met een hoge beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer. Het ontwerp zal ook als leidraad dienen voor toekomstige aanpassingen of uitbreidingen.

Het nieuwe netwerk krijgt een gelaagde structuur en wordt gebaseerd op Cisco Nexus- en Catalyst-technologie. De netwerkkern omvat Cisco Nexus 7000-switches. Deze switches combineren hoge schaalbaarheid met operationele flexibiliteit en hoge beschikbaarheid. Dit stelt Electrabel in staat om op termijn zijn datacenterinfrastructuur te convergeren en het beheer van het datacenter te vereenvoudigen.

Dimension Data en Electrabel hebben tevens een overeenkomst gesloten voor de levering van onderhoudsdiensten (Dimension Data Uptime). Dimension Data kan deze services 24 uur per dag, zeven dagen per week, het gehele jaar door leveren. Dit garandeert Electrabel meer bedrijfscontinuïteit en snelle hulp bij storingen.

"We willen ons nieuwe hoofdkantoor graag voorzien van een toekomstvaste, robuuste en makkelijk te onderhouden IT-infrastructuur", zegt Erwin van Dijk, Teamleider Server- en Netwerkbeheer bij Electrabel. "De relatie met Dimension Data bestaat al enige jaren en onze ervaring is dat zij een volledig aanbod van netwerk-, communicatie- en beveiligingsoplossingen kunnen leveren. Dit tezamen met hun uitgebreide kennis van netwerkinfrastructuren en datacenters, technische expertise en een gunstige Total Cost of Ownership was doorslaggevend om Dimension Data ook voor dit project te contracteren."

Jan Willem Dees, Managing Director Dimension Data: "Steeds meer vooraanstaande ondernemingen richten zich tot ons voor ontwerp, implementatie en onderhoud van hun netwerk- en datacenteromgeving. Ik ben zeer tevreden dat Electrabel wederom voor Dimension Data heeft gekozen en kijk uit naar een langdurige voortzetting van onze samenwerking."

###
Over Dimension Data
Dimension Data plc. (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van IT-diensten en -oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen, ondersteunen en beheren. Het bedrijf combineert expertise in technologieën voor netwerken, unified communications, beveiliging, datacenters, storage, Microsoft en contactcenters met vaardigheden op het gebied van consultancy, integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen. Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.



Ingezonden persbericht