Ingezonden persbericht



---



Persbericht

Diemen, 4 januari 2010

Directie Generali uitgebreid

Op 1 januari 2010 is Mecx Kooij (41) toegetreden tot de directie van Generali. Hij is samen met Gerrit Nolles verantwoordelijk voor het levenbedrijf van de verzekeraar. "De dynamiek van onze omgeving en de doelen die wij onszelf stellen rechtvaardigen een extra directieplek. Het geeft ons ook de mogelijkheid ons goed voor te bereiden op de toekomst", aldus Freek Wansink, Algemeen Directeur van Generali verzekeringsgroep.

Aandachtsgebieden
Kooij richt zijn aandacht voornamelijk op (collectieve) levensverzekeringen via het intermediaire kanaal en de daarbij behorende processen. Nolles richt zich op fiscaal-juridische zaken, actuariaat en nationale en internationale collectieve employee benefits oplossingen via actuariële adviesbureaus en feeconsultants. Daarnaast voert Nolles de statutaire directie van de verzekeraar. "Ons doel is om blijvend de verwachtingen van de klant te overtreffen met betrokken en bekwame medewerkers", aldus Mecx Kooij.

Al 20 jaar in de verzekeringsbranche
De roots van Kooij in de verzekeringsbranche gaan 20 jaar terug en liggen bij Delta Lloyd. Hij vervulde daar tot 2001 diverse functies en maakte toen de overstap naar Allianz Nederland waar hij in zijn laatste functie verantwoordelijk was voor Corporate Communications & Marketing. In juni 2008 kwam hij in dienst bij Generali als manager Leven Collectief. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de verkoop, het relatiebeheer en contractbeheer van nationale en internationale collectieve employee benefits. "Met zijn kennis en ervaring levert Mecx een belangrijke bijdrage aan het succes van onze organisatie", aldus Freek Wansink.

Over Generali
Generali verzekeringsgroep nv is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In die ruim 135 jaar is Generali uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen- en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het belang van een optimale dienstverlening werkt zij daarbij samen met het professionele intermediair. Generali onderscheidt zich door een persoonlijke service, betrokken opstelling en accurate administratie. De ruim 450 deskundige medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Generali maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Eén op de vier Europeanen heeft ten minste één verzekering ondergebracht bij de Generali Group. Meer informatie over Generali kunt u op www.generali.nl vinden.

Bijlage:

- Foto Mecx Kooij

Onderstaande informatie is niet bestemd voor publicatie: