Ingezonden persbericht
Persbericht

Wintersportleed vaak te voorkomen

Amsterdam, 4 januari 2010 - Wintersport is enorm populair in Nederland. Elk jaar reizen ruim één miljoen Nederlanders af naar de bergen voor een wintersportvakantie. Volgens alarmcentrale en reisverzekeraar Mondial Assistance kunnen wintersporters veel blessures voorkomen als ze goed voorbereid op reis gaan.

Allereerst moeten de ski's en boards uiteraard in orde zijn. Zo zorgen de staalkanten voor houvast op de hellingen en daardoor voor een betere snelheidscontrole. Steentjes in de sneeuw kunnen de onderkant van het materiaal beschadigen. Dat verandert het stuurgedrag. Daarnaast kan stroefheid verdraaiingen van knieën of benen veroorzaken bij skiërs. Laat daarom de ski's en snowboards jaarlijks waxen en slijpen. Vakmensen hebben daarvoor de kennis en de juiste apparatuur.

Om alle wintersporters goed voorbereid de piste op te sturen, heeft Mondial Assistance in samenwerking met Perry Sport een leuke actie opgezet: wie tussen 4 t/m 23 januari een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking afsluit bij Mondial Assistance, krijgt op vertoon van deze polis gratis onderhoud aan ski's of snowboard bij Perry Sport.

Voordeel voor zowel nieuwe als bestaande klanten Maar ook bestaande klanten van Mondial Assistance met een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking kunnen profiteren. Zij kunnen gebruik maken van speciale klantenkorting op het onderhoud van ski's of snowboards in de winkels van Perry Sport.

Breng je ski's of snowboard bijtijds weg voor onderhoud Houd er rekening mee dat het onderhoud van ski's en snowboard soms 8 tot 15 dagen kan duren. Breng je wintersportmateriaal daarom tijdig voor je vakantie naar één van de Perry Sport filialen, zodat je optimaal kunt skiën en snowboarden.

Zie voor meer informatie over deze actie: www.mondial-assistance.nl/perrysport Voor overige wintersporttips zie document wintersporttips. Voor nog meer zekerheid voor de reiziger zie de Assistant Services op https://www.mondial- assistance.nl/assistant-services.
>

Over Mondial Assistance
Mondial Assistance Group is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Mondial Assistance opereert met bijna 10.000 medewerkers op vijf continenten, in 28 landen. 250 miljoen klanten maken gebruik van de diensten van de groep. Kijk voor meer informatie op www.mondial-assistance-nederland.nl of www.mondial-assistance.nl