Ingezonden persbericht


Kips' Leverpastei uitgeroepen tot 'Product van het Jaar 2010' in de categorie Vleeswaren

Almelo, 4 januari 2010 - Kips' Leverpastei is uitgeroepen tot 'Product van het Jaar 2010' in de categorie Vleeswaren. Het product werd door een vakjury geselecteerd om deel te nemen aan de verkiezing. Naast de vakjury heeft ook de consument een stem gehad door middel van een grootschalig onderzoek onder 10.000 consumenten. Het onderzoek is uitgevoerd door Dedicated Research in de periode van 27 november tot en met 16 december 2009.

Winnende producten mogen een jaar lang het logo gebruiken van Product van het Jaar. Het betreft producten die het afgelopen jaar op de markt gebracht zijn in diverse categorieën, zoals dranken, huishoudelijke producten en voedingsmiddelen. De producten werden beoordeeld op basis van drie criteria: aantrekkelijkheid, innovativiteit en klanttevredenheid.

Op 22 januari 2010 vindt de officiële prijsuitreiking plaats. Sanoma en NRP Dagbladenbesteden redactionele aandacht aan de uitslag van de verkiezing, onder andere in de rubriek Nieuws getipt voor u.

Kips' levert al honderd jaar topkwaliteit leverworst. Deze geniet grote populariteit als broodbeleg, maar ook als snack bij de borrel of als tussendoortje. Met Kips' Leverpastei heeft Kips' thans de sprong gemaakt naar het lang houdbare conservenschap.

Met de leverpastei in duoverpakking (2 x 100 gram) richt Kips' zich primair op huishoudens met (jonge) kinderen. Deze groep is een belangrijke koper van leverpastei in blik. Kinderen die in de groei zijn, hebben meer energie en bouwstoffen nodig. Kips' Leverpastei is een natuurlijke bron van ijzer en zit vol belangrijke bouwstoffen. Daarnaast is het glutenvrij, uitstekend smeerbaar en wordt blijkens onderzoek het hersluitbare deksel als bijzonder handig ervaren.

Over Zwanenberg Food Group

Met 1.300 medewerkers en een omzet van ¤ 350 miljoen (2008) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven. Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het concern verkoopt zijn producten onder diverse internationale merknamen, waaronder ZWAN (in een groot aantal exportlanden) en Kips' (in Nederland). Zwanenberg levert ook een aantal bekende private labels en heeft, naast in de retail, tevens een sterke positie opgebouwd in het out-of-homesegment (bedrijfs- en institutionele catering alsmede verkoop via horeca, pompstations etc.), onder andere met gesneden en voorverpakte vleeswaren en kaas. Zwanenberg exporteert vleesconserven naar meer dan honderd landen wereldwijd.

Noot voor de redactie (