Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Plantronics uitgeroepen tot preferred headsetleverancier voor Avaya Unified Communications en contactcenteroplossingen

Bedrijven breiden 40-jarige samenwerking uit om klanten bewust te maken van de voordelen van Unified Communications Business Collaboration

Hoofddorp, 4 januari 2010 - Plantronics, Inc. (NYSE: PLT) kondigt vandaag een uitbreiding aan van zijn 40-jarige business en technologie relatie met Avaya om Unified Communications (UC) en Contact Center (CC) oplossingen te leveren die bedrijven helpen beter samen te werken en operationele kosten te verminderen. Plantronics is uitgeroepen tot Avaya preferred headset provider om zakelijke gebruikers ongeëvenaarde audiokwaliteit, betrouwbaarheid en gebruikersgemak te bieden.

"Avaya en Plantronics samen bieden klanten end-to-end Unified Communications-oplossingen die naadloos op elkaar aansluiten, risico's minimaliseren, de adoptie bij IT-besluitvormers stimuleren, en eindgebruikers geweldige audio en eenvoud bieden," zegt Linda Dotts, vice president Product Marketing, Unified Communications, Avaya. "Het uitbreiden van ons samenwerkingsverband helpt onze klanten te beseffen welke manier van werken en welke kostenbesparingen samenhangen met Unified Communications."

Plantronics' brede portfolio headsets is Avaya-gecertificeerd. De headsets bieden onmiddellijk connectiviteit en geavanceerde call control-functionaliteiten met Avaya's oplossingen. Daarnaast zullen Plantronics en Avaya in de toekomst gezamenlijk spraakoplossingen introduceren die profiteren van Avaya's serie samenwerkingstoepassingen en applicaties met als doel klanten een nieuw niveau van communicatie intelligence te bieden.

Het samenwerkingsverband richt zich op de volgende gebieden:


· Technologie - Nauwe integratie van Avaya product APIs in Plantronics audio-oplossingen. Verschillende nieuwe producten van Plantronics die geschikt zijn voor Avaya Unified Communications en Avaya Contact Centers worden in 2010 aangekondigd.
· Marketing - Avaya en Plantronics zullen in 2010 samenwerken aan geïntegreerde UC- en CC-marketingcampagnes voor channel partners en eindgebruikers.

Avaya stopt in februari 2010 met het leveren van door Plantronics vervaardigde headsets met het Avaya-label. Klanten kopen dan headsets met het Plantronics-merklabel - die zijn ontworpen voor Avaya telefonie-oplossingen - rechtstreeks van Plantronics' uitgebreide kanaalnetwerk met distributeurs en business partners. Dit vergemakkelijkt het aankoopproces voor klanten terwijl de service en support behouden blijft. De actie is wereldwijd, alhoewel Avaya Duitsland de headsets rechtstreeks van Plantronics blijft afnemen.

"Plantronics streeft in de eerste plaats naar uitzonderlijke audio-ervaringen die ervoor zorgen dat de eindgebruikers en hun organisaties bewust worden van de real-time collaboration voordelen van Unified Communications," zegt Michael Gjerstad, vice president Strategic Partnerships bij Plantronics. "Dit samenwerkingsverband maakt die belofte waar en is in overeenstemming met het fundament van onze vier decennia durende relatie met Avaya: technologie innovatie, kostenefficiënte oplossingen voor business, en intuïtieve ervaringen voor eindgebruikers."

Enige headsetleverancier met Platinum DevConnect-lidmaatschap Plantronics is nu Platinum-lid van het Avaya DevConnect-programma, een initiatief voor de ontwikkeling en verkoop van producten van derden die samenwerken met Avaya-technologie. Plantronics is de enige headsetleverancier in het Avaya DevConnect-programma met een Platinum status.

Het Avaya DevConnect-programma bevordert de ontwikkeling, compliance testen en co-marketing van innovatieve producten van derden die compatibel zijn met gestandaardiseerde Avaya-oplossingen. Deelnemende organisaties hebben expertise in een breed scala aan technologieën - inclusief IP-telefonie, contactcenters en mobility toepassingen - en helpen bedrijven de waarde van multivendor netwerken uit te breiden en spraak te transformeren tot een intelligente business applicatie.

Over Avaya
Avaya is wereldwijd marktleider in zakelijke communicatiesystemen. Het bedrijf levert Unified Communications, contactcenteroplossingen en gerelateerde diensten direct en via zijn partnerkanaal aan vooraanstaande organisatie over de gehele wereld. Bedrijven van elke omvang vertrouwen op Avaya voor state-of-the-art communicatie die de efficiëntie, samenwerking, klantenservice en concurrentiekracht verbetert. Voor meer informatie, zie www.avaya.com.

Over Plantronics
Plantronics is wereldleider in persoonlijke audiocommunicatie voor professionals en consumenten: van Unified Communication-oplossingen tot bluetooth-headsets. Dankzij bijna 50 jaar ervaring in innovatie en klantgerichtheid biedt Plantronics ongeëvenaarde audio-ervaring en kwaliteit. Plantronics wordt gebruikt door elk bedrijf in de Fortune 100 en is de eerste keuze voor luchtverkeersleiding, alarmnummers en de New York Stock Exchange. Kijk voor meer informatie op: http://www.plantronics.com.

Plantronics is een geregistreerd handelsmerk van Plantronics, Inc. Het Bluetooth handelsmerk is eigendom van Bluetooth SIG, Inc. en het gebruik van het merk door Plantronics, Inc. is onder licentie. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.