Ingezonden persbericht


NIEUWS
Computerweg 22
NL-3542 DR Utrecht

PERSBERICHT

Utrecht, 4 januari 2010.

Thermaltake en Tech Data slaan handen ineen

Per 1 december 2009 zijn Thermaltake Europe en Tech Data Nederland een strategisch partnerschap met elkaar aangegaan. Thermaltake, een innovatieve leverancier van computercomponenten en -accessoires (vooral gericht op gamers en doe-het-zelf) ziet in

Tech Data de perfecte partner om haar specifieke doelgroepen te benaderen.

"Tech Data is als componentenspecialist én als broadliner de juiste distributeur om onze high-end producten breed in de markt te zetten. Resellers weten Tech Data te vinden en via Tech Data bereiken wij de resellers nu nog beter", aldus Edgar Crespin, Business Development Manager bij Thermaltake Europe.

"Het productportfolio van Thermaltake vormt een goede aanvulling op het componenten-aanbod van Tech Data," zegt Stephen van de Meerakker, Program Marketing Manager van Tech Data. "Hiermee zijn wij in staat ons assortiment nog completer aan te bieden richting het grote aantal resellers welke wij bedienen vanuit een broadline-perspectief. Bovendien kunnen er door de resellers prima marges worden gemaakt op de producten van Thermaltake."

Kwaliteit, prestatie, betrouwbaarheid en innovatie staan hoog in het vaandel bij Thermaltake. Dat is terug te zien in alle componenten die het bedrijf produceert: behuizingen, voedingen, ventilatoren en overige computer-accessoires. Tech Data heeft inmiddels meer dan veertig Thermaltake-producten in haar assortiment en dit aantal breidt zich uit. Thermaltake richt zich vooral op gamers en DIY (doe-het-zelf).

Over Thermaltake

Thermaltake Technology is opgericht in 1999. Eigenschappen als uniek, levendig en stijlvol maakt Thermaltake een expert in het ontwerpen van aangrijpende producten en fascinerende omgevingen voor gamers en fanaten. Kernwoorden zijn: uitstekende technische expertise, inlevingsvermogen en de moed om te experimenteren naar nieuwe mogelijkheden. Door het observeren van het gedrag en de benodigdheden van consumenten, ontwerpt Thermaltake stijlvolle producten van hoge kwaliteit welke de prestaties van het syteem verbeteren en de consument meer inhoud brengt. Thermaltake zet zich ook in voor het milieu en helpt mee aan een groen klimaat door middel van het produceren van producten met een efficiënte en energiebesparende technologie om de productie van hitte tegen te gaan. Meer informatie: http://nl.thermaltake.eu.

Over Tech Data
Tech Data Nederland bv is onderdeel van Tech Data Corporation (Nasdaq: TECD), opgericht in 1974 en een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en overige diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf (105e plaats) en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 90.000 technologie-resellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch Gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten, alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2009, voor 23,4 miljard USD aan verkopen gerealiseerd. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.techdata.nl.



Ingezonden persbericht